Waar let je op bij de keuze voor binnendeuren?

Date:

Deel bericht:

Binnendeuren zijn een essentieel aspect van het binnen-interieur. Een binnendeur kan in zeer belangrijke mate de stijl en uitstraling van het interieur bepalen. Het is dan ook vreemd dat er bij de inrichting vaak zo weinig aandacht aan binnendeuren wordt besteed. Wil je nieuwe binnendeuren? Dan zijn er zeker enkele zaken om op te letten, voordat je een definitieve keuze maakt.

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze is belangrijk omdat dit onderdeel is van de sfeer die je wilt uitstralen met jouw binnendeur. Houten deuren worden veel gebruikt, maar dan heb je nog de keuze uit fineerdeuren of massief hout. Een fineerdeur is aanmerkelijk goedkoper, maar kwalitatief ook minder. Het bestaat meestal uit twee fineerplaten met hiertussen een opvulling. Wil je echte kwaliteit én sfeer? Kies dan voor massief hout. Een eiken houten deur bijvoorbeeld, zorgt voor warmte en sfeer in huis. Ook stalen deuren in combinatie met glas, zijn razend populair en geven een luxe en stijlvolle uitstraling.

- Advertisement -

Soort binnendeur

Als het over binnendeuren gaat, dan heeft iedereen de klassieke draaideur in het hoofd. Maar niet iedere deur hoeft de bekende draaideur te zijn. Je moet de verschillende voordelen en nadelen van de diverse soorten deuren op een rijtje zetten om de juiste keuze te maken:

Draaideur

Een draaideur is de klassieker onder de deuren. Een zijde van de deur is met scharnieren verbonden aan het kozijn of de muur. Het voordeel van een draaideur van Indu doors, is dat je hiermee op eenvoudige wijze privacy creëert en dat het de ruimte goed isoleert. Een nadeel van een draaideur kan zijn, dat de deur soms te krap is in kleine ruimtes. Je moet altijd rekening houden met de draaicirkel van een deur.

Pivotdeur

Een pivotdeur zie je vaak verschijnen in moderne en strakke woningen. Het is een soort van draaideur, maar dan wat anders. De deur draait, maar is niet verbonden met scharnieren aan de muur. Een pivotdeur heeft een draaipunt in de vloer en in het plafond en draait dus om zijn eigen as. Met een dergelijke deur kun je ook kiezen voor wat minder gebruikelijke maatvoeringen en de deur ziet er altijd strak en stijlvol uit. Een nadeel is dan weer dat een pivotdeur nooit helemaal goed is afgesloten.

Schuifdeur

Een schuifdeur biedt vele mogelijkheden. Een schuifdeur kan de ruimte gemakkelijk en snel afsluiten, maar is ook ideaal als je een open ruimte wilt creëren. Een schuifdeur wordt vaak gebruikt om twee ruimtes min of meer met elkaar te verbinden. Natuurlijk is een schuifdeur ook ruimtebesparend en ideaal in kleine ruimtes. Je hoeft immers geen rekening te houden met een draaicirkel voor de deur. Een nadeel van een schuifdeur is dat het minder geluidsisolerend is dan een draaideur.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Een boormachine voor elke klus

Stel je voor dat je een klus hebt waarbij je iets moet boren, maar je weet niet welke...

10 Tips voor het Kiezen van de Juiste Rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs....

Hoe kom ik van de eetstoornis orthorexia nervosa af?

Orthorexia nervosa is een relatief nieuwe term in de wereld van eetverslavingen en eetstoornissen, maar een probleem dat...

Parkeren bij Rotterdam Airport vergelijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar de zon en vertrek je vanaf Rotterdam Airport? Bedenk dan ruim...