Om deze redenen kies je voor een zomervakantie in prachtig Ierland

Wil je eens wat anders dan luierend aan een strand je vakantiedagen doorbrengen? Lieflijke folkmuziek horen in plaats van dreunende housebeats? Genieten van zachtere temperaturen? Ierland is een mooi en verrassend alternatief. Van onvergetelijke steden tot het afwisselende landschap, dit zijn de redenen waarom je komende zomer voor Ierland kiest.

Openheid in de pubcultuur

Duik een willekeurige pub in, stel vragen aan locals, trakteer ze op een pint en je merkt dat gezelligheid geen tijd kent. Zonder een volk over een kam te scheren mag gerust gezegd worden dat de Ieren vriendelijk en open zijn. Zeker binnen de muren van zo’n bruin café, waar de (live) muziek bovendien piekfijn in orde is. Proef die sfeer alsmede de snacks die je op de kaart vindt: het welbekende pub food. Zo leer je het land beter kennen, ook omdat ze niet zuinig zullen zijn met bijzondere tips. En die zijn altijd welkom als je in ierland vakantie viert.

Het landschap en klimaat

Ook de veelzijdige natuur is echt ierland, zul je beseffen. Woeste kliffen aan de Grote Oceaan, lieflijk glooiende groene heuvels, meren, moerassen, bossen en zelfs witte stranden met palmbomen in het zuidwesten: het Ierse landschap is een feest voor alle zintuigen. Ook het klimaat is zeer aangenaam, vooral in de zomer. De warme golfstroom is overigens de reden dat die palmen het hier zo naar hun zin hebben. Rijdend over de slingerende landweggetjes ervaar je verder dat rust en ruimte nog wel degelijk bestaan! Je zult de eerste Nederlander niet zijn die hier naar koophuizen gaat kijken.

Onvergetelijke steden

De historie van bijvoorbeeld Belfast is turbulent, maar anno nu geldt deze plek als hippe weekendbestemming. Je bent er met anderhalf uur vliegen en komt vervolgens ogen te kort. De architectuur bewonderen, door musea dwalen, uitgebreid winkelen, genieten van het verrassende horeca-aanbod, een Ierse stedentrip doet niet onder voor welke andere dan ook. In Dublin is dat niet anders, en ook Cork en Galway zijn aanraders.

De rijke muzikale geschiedenis

De Ierse muziekgeschiedenis gaat veel verder dan alleen The Wild Rover en U2. Van stevige rock zoals die van Thin Lizzy en Therapy? tot boybands en dancemuziek, de Ieren hebben een flinke vinger in de muzikale pap die de Top 2000 heet. Dat merk je in de pubs, op de radio en helemaal als je in een stad tickets weet te bemachtigen voor een concert. Doen, want de muziekbeleving van alleen al het enthousiaste publiek is hier ongekend, laat staan het moois dat er vanaf het podium komt.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg