Besparen op kleding in Rotterdam? Koop tweedehands!

Date:

Deel bericht:

Of je nu een koopverslaving hebt en altijd met de laatste trends meeloopt, of liever goed nadenkt voordat je een nieuw kledingstuk aanschaft, wat is er nou leuker dan op zoek te gaan naar nieuwe kleding? Soms is er een echte noodzaak, bijvoorbeeld omdat er een vlek op je favoriete shirt zit of een grote winkelhaak in je jurkje. Het kan ook zijn dat kledingstukken te groot of te klein zijn geworden.

Het aanschaffen van nieuwe kleding kan echter flink in de papieren lopen. De financiële kant is dan ook vaak de beperkende factor als het gaat om de aanschaf van nieuwe kleding. Er zijn echter manieren om je garderobe met beperkte financiële middelen te handhaven, en dat is door jezelf een capsule garderobe aan te meten, en door de aanschaf van tweedehands kleding.

- Advertisement -

Bij een capsulegarderobe moet je denken aan een kern van goede, duurzame kledingstukken die gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. En die personaliseer je dan weer met leuke accessoires, zoals sierraden, een riem of een mooie sjaal om je outfit op te fleuren.

De voordelen van vintage

Tweedehands kleding klinkt voor veel mensen in Nederland niet aantrekkelijk. In het Engels worden deze kleren vaak vintage genoemd, wat toch een andere klank heeft. Het is echter een briljante manier om je garderobe een boost te geven en biedt vele voordelen op diverse gebieden.

Allereerst is de financiële kant zoals gezegd een groot voordeel. Tweedehands kleding is gemiddeld gesproken veel voordeliger dan de aanschaf van nieuwe spullen. Dat betekent dat je met hetzelfde budget meer kledingstukken aan kunt schaffen.

Een tweede goede reden om te kiezen voor tweedehands kleding is het milieu. Het produceren van kleding kost veel grondstoffen, water en energie. Bovendien wordt veel kleding niet op milieuvriendelijke wijze geproduceerd doordat er veel chemicaliën bij worden gebruikt.

De derde reden om te kiezen voor tweedehands kleding is het signaal dat dit afgeeft. Als we allemaal minder kleding in de winkel kopen, is dit een signaal voor de industrie dat de toppen niet meer tot in de hemel reiken. De kledingindustrie pusht ons door het promoten van modetrends tot het nog vaker kopen van kleding. Dit zou gerust gehalveerd kunnen worden zonder dat iemand een tekort aan goede kleding heeft.

Besparen op kleding

Dit is voor veel mensen de doorslaggevende reden om te kiezen voor tweedehands kleding. We willen wat dieper ingaan op hoe je gemakkelijk en effectief kunt besparen op kleding.

Tweedehands winkels in Rotterdam

Wellicht de meest bekende en zeker de oudste optie om tweedehands kleding te vinden is het bezoeken van tweedehands winkels, of vintage boetiekjes. Zeker in grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht is er een ruime keuze.

Er zijn algemene kringloopwinkels waar men naast spullen ook kleding aanbiedt, maar er zijn ook gespecialiseerde winkels die alleen maar tweedehands kleding verkopen. Bij beiden heb je een goede kans om leuke kleding te vinden.

In Rotterdam heb je bijvoorbeeld Kringloop Rataplan, een fraaie winkel waar duurzaam gewerkt wordt en waar ook een groot aanbod is van tweedehands kleding. Ook Opnieuw & Co is een kringloopwinkel die zeer goed staat aangeschreven. Ook meer dan genoeg keus met maar liefst meer dan 2.200 vierkante meter winkel.

De voordelen van het bezoeken van een fysieke winkel is dat je de stof kunt voelen en het kledingstuk kunt passen. Bovendien lijkt dit het meest op de traditionele manier van kleding kopen; tussen de rekken sneupen en lekker door de stad slenteren.

Een ander voordeel is natuurlijk dat je het kledingstuk kunt controleren op schade en slijtage waardoor je precies weet wat je koopt.

Ruilkring

Een wellicht minder bekende optie is de ruilkring. Dat kan zowel een bijeenkomst met (deels) bekende mensen zijn, als een doorgeefsysteem. Je kunt leuke artikelen vinden die een ander niet meer passen. Een keten die landelijk opereert met ook vestigingen in Rotterdam is bijvoorbeeld de Ruilkring LETS.

Marktplaats en Facebook

Op deze sites wordt regelmatig tweedehands kleding aangeboden, soms zelfs gratis. In sommige gevallen wordt het kledingstuk opgestuurd, in andere kun je het komen ophalen. Het aanbod is niet overzichtelijk, maar als je geluk hebt kun je zo echte pareltjes vinden, vaak voor een klein bedrag. Uiteraard kun je specifiek zoeken per plaats en zo kun je in Rotterdam een groot aanbod vinden.

Tot slot

Het kopen van tweedehands kleding is een goede manier om geld te besparen op het kopen van kleding, de plaatselijke middenstand te steunen en het is ook nog goed voor het milieu. Je kunt unieke kledingstukken vinden in tweedehands winkels, of op internet. In Rotterdam is een groot aanbod te vinden in tweedehands kleding bij de plaatselijke winkeliers, dus zeker de moeite waard om je in te verdiepen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Een boormachine voor elke klus

Stel je voor dat je een klus hebt waarbij je iets moet boren, maar je weet niet welke...

10 Tips voor het Kiezen van de Juiste Rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs....

Hoe kom ik van de eetstoornis orthorexia nervosa af?

Orthorexia nervosa is een relatief nieuwe term in de wereld van eetverslavingen en eetstoornissen, maar een probleem dat...

Parkeren bij Rotterdam Airport vergelijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar de zon en vertrek je vanaf Rotterdam Airport? Bedenk dan ruim...