Vijf duurzame aankopen voor in je tuin en schuur

Date:

Deel bericht:

Duurzaam klussen en tuinieren doe je allereerst door op stroom en water te besparen. Hoe verduurzaam je je tuin nog meer zonder deze al te veel te veranderen? Een aantal voorbeelden, tot en met het bijdragen aan meer biodiversiteit aan toe.

Een watertank: gratis water voor het sproeien én je zwembad

Steeds meer mensen zetten ’s zomers een opblaasbaar zwembad in de tuin. Spelen de kinderen er niet in, dan liggen de ouders er wel languit te genieten met een drankje. Heerlijke verkoeling, maar het zwembad moet wel gevuld worden. Een watertank, die ook in gratis sproeiwater voor de planten voorziet, is een aanrader voor iedereen die een tuin heeft en wil bijdragen aan een betere planeet.

- Advertisement -

Apart schakelbare stekkerdoos in je schuur

Een stekkerdoos waarvan je de stopcontacten onafhankelijk van elkaar aan- en uitschakelt, is ideaal voor je oplaadbare tuinapparaten en ander elektrisch gereedschap. Nooit meer een lege accu, maar ook geen onnodig stroomverbruik door werkloze adapters. En bovendien minder brandgevaar, want de stroomverspilling van een onnodig aangesloten adapter is weliswaar niet hoog, ze worden wel zeer warm.

Pallets als duurzaam bouwmateriaal

Pallets zijn vaak gratis af te halen en eenmaal ontmanteld heb je de beschikking over het duurzaamste bouwmateriaal dat er bestaat. Op YouTube staan voorbeelden hoe je ze simpel uit elkaar tikt zonder het hout te beschadigen, én hoe je er mooie nieuwe dingen van maakt: tuinmeubels, accessoires en kweekbakken bijvoorbeeld. Investeer in schroeven en een voorraadje lak voor oogverblindend mooie resultaten.

Ledverlichting

Je kent ze wel, die vrolijk gekleurde peertjes aan een lampensnoer, waarmee je je tuin omtovert in een minifestival: deze zijn ook in led-versie verkrijgbaar! Sowieso is het raadzaam om alle verlichting in je tuin te vervangen en te kijken naar de opties om ze op zonne-energie te laten fungeren. Veel exemplaren springen automatisch aan wanneer het gaat schemeren, en doven weer als het licht wordt. Dus je hebt er geen omkijken naar, maar je creëert er wel een heerlijke sfeer mee in je tuin. Zeker rondom het zwembad staat dit leuk.

Vijver, vogelhuisje, bijenhotel of egelhuis

Met een vogelhuisje hoog aan de gevel bied je meesjes en vinkjes een veilige plek om hun kroost groot te brengen. Een bijenhotel is een simpele constructie die deze nuttige insecten aantrekt. In een egelhuis voelt dit bedreigde zoogdier zich op zijn gemak en een vijver trekt niet alleen waterdieren, maar ook libellen aan. Om de teloorgang van de biodiversiteit in ons drukbevolkte, industriële land wat tegenwicht te bieden, heet je de dieren welkom!

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hydrauliek in de filmindustrie

In de wereld van film en televisie zorgen speciale effecten voor spectaculaire en meeslepende scènes. Een van de...

Het belang van bewustwording van SOA’s

Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) vormen een belangrijk gezondheidsprobleem wereldwijd. Het vergroten van bewustzijn over SOA's is van cruciaal...

Het belang van een uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw dierbaren niet worden...

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...