Verdachte (16) aangehouden voor eerste schietincident tijdens Zomercarnaval in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam / Spijkenisse – De politie heeft vrijdagavond 4 augustus een 16-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een of meerdere schoten te hebben gelost tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam.

Op 29 juli werd in Rotterdam het Zomercarnaval gehouden. Wat een leuk feest moest zijn, hield sommigen niet tegen om gewapend naar het evenement te komen en geweld te gebruiken. In totaal werden tijdens het feest 28 mensen aangehouden.

- Advertisement -

Gedurende de middag werd op de Coolsingel een of meerdere schoten gelost. Niemand raakte daarbij gewond. De schutter sloeg hierna op de vlucht. De politie laat nu weten dat zij een 16-jarige jongen uit Spijkenisse als verdachte hebben aangehouden. Hij zit vast voor verhoor. Het is niet bekend of er ook een wapen is gevonden.

Gewonden bij tweede schietpartij
Later op de dag vond nog een schietpartij plaats op de Coolsingel tijdens de festiviteiten. Toen raakten meerdere mensen gewond en waren reden om de rest van de feestelijkheden af te gelasten. Een 26-jarige man van de Nederlandse Antillen zit hiervoor nog vast.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zwaargewonde na schietpartij Lepelaarsingel Rotterdam

Rotterdam - Maandagavond 25 september rond 20.53 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is één persoon ernstig...

Hoofdrijbaan A16 tussen Terbregseplein en Van Brienenoordbrug dicht door ongeluk met motor

Rotterdam - De hoofdrijbaan van de A16 tussen het Terbregseplein en knooppunt Ridderster is afgesloten voor al het...

Mercedes vliegt in brand na aanrijding Laan van Avant-Garde Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 25 september rond 12.15 uur is een auto in brand gevlogen na aan het veroorzaken...

Kinderen vinden handgranaat en gooien ermee over Groepstraat Rotterdam

Rotterdam - Een groepje spelende kinderen heeft zondagavond rond 18.45 uur een "handgranaat" aangetroffen in een speeltuin aan...