Jong een uitvaartverzekering afsluiten: dit is waarom

Date:

Deel bericht:

Als je jong bent, voelt het alsof je de wereld aankunt. Het is vaak gemakkelijk om te denken ‘dat overkomt mij niet’. Hoewel je inderdaad waarschijnlijk minder snel ziek wordt, weet je nooit wanneer het noodlot toeslaat. Je kunt ongecompliceerd een mooi en lang leven leiden, maar je kunt ook onverwacht ziek worden of op andere wijze tot jouw levenseinde komen. Het is allemaal heel naar om over na te denken en hopelijk nog lang niet aan de orde, maar het is toch belangrijk dat je erbij stil durft te staan. In dit artikel lees je meer over het belang van het vroegtijdig afsluiten van een uitvaartverzekering.

Wat is een uitvaartverzekering?

- Advertisement -

Op het moment dat je komt te overlijden, zal er een uitvaart geregeld worden. Een uitvaart is iets moois en persoonlijks. Het is van belang dat het goed gebeurt. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend. Er moet namelijk een hele hoop geregeld worden om een mooie uitvaart te organiseren. Dit zullen jouw nabestaanden doen. Daarnaast loopt een uitvaart gemakkelijk in de kosten. Een uitvaart kost al snel € 11.000. Dit wordt betaald van jouw spaargeld, maar als je (nog) niet voldoende spaargeld hebt, zullen jouw nabestaanden ook verantwoordelijkheid dragen over de kosten van de uitvaart. Als je dit naar vindt, kun je ervoor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. De uitvaartverzekering zal jou financieel indekken. Daarnaast helpt de verzekeraar jouw nabestaanden (in sommige gevallen) bij het organiseren van de gewenste uitvaart.

Uitvaartverzekering bij ziekte

Een uitvaartverzekering is niet verplicht in Nederland. Of je wel of geen uitvaartverzekering afsluit, is dus helemaal aan jou. Stel dat je gediagnosticeerd wordt met een ongeneeslijke ziekte, dan wordt het echter lastiger om een uitvaartverzekering af te sluiten. Jouw premie wordt namelijk bepaald door een aantal factoren, waaronder gezondheidsfactoren. Als je kampt met een ongeneeslijke ziekte, kan het zo zijn dat je premie erg hoog wordt of dat je zelfs wordt geweigerd. Helaas is het leven onvoorspelbaar en weet je nooit of je te maken krijgt met deze nare situatie. Daarom kan het slim zijn om al jong een uitvaartverzekering af te sluiten, zelfs als je nog helemaal gezond bent. Mocht het toch voorkomen dat je ziek wordt, voordat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, dan kun je altijd nog kiezen voor een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie. Dit is een speciaal traject waarbij je als het ware geld apart zet bij een verzekeraar. Hier komt rente overheen. Op die manier hebben je nabestaanden na jouw overlijden een grotere geldsom dan wanneer je zelfstandig spaart.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Een boormachine voor elke klus

Stel je voor dat je een klus hebt waarbij je iets moet boren, maar je weet niet welke...

10 Tips voor het Kiezen van de Juiste Rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs....

Hoe kom ik van de eetstoornis orthorexia nervosa af?

Orthorexia nervosa is een relatief nieuwe term in de wereld van eetverslavingen en eetstoornissen, maar een probleem dat...

Parkeren bij Rotterdam Airport vergelijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar de zon en vertrek je vanaf Rotterdam Airport? Bedenk dan ruim...