4x tips voor een dagje uit in Amsterdam

Ga jij binnenkort een dagje uit naar Amsterdam? En kun je wel wat tips gebruiken voor mooie bezienswaardigheden? Lees dan gauw verder. In Amsterdam is er genoeg te doen en kun je je gerust een of meerdere dagen vermaken. Hieronder vind je een aantal tips voor een dagje uit in Amsterdam!

A’DAM Toren

De A’DAM Toren is een populaire bezienswaardigheid onder vele toeristen. De toren ligt in Amsterdam Noord en kun je makkelijk bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Je kunt op verschillende plekken parkeren in Amterdam Noord. De toren is maar liefst 80 meter hoog en vanaf de top kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht over heel Amsterdam. Op de top zit ook een bar, waar je wat kunt drinken en ondertussen kunt genieten van het mooie uitzicht over de stad. Zeker een aanrader voor als je Amsterdam vanaf een grote hoogte wilt kunnen bekijken!

Rijksmuseum

Voor de kunstliefhebber kan een bezoekje aan het Rijksmuseum in Amsterdam niet ontbreken. Het Rijksmuseum heeft een grote collectie aan kunst van zowel Nederlandse kunstenaars als buitenlandse kunstenaars. Het populairste werk van het Rijksmuseum is ‘De Nachtwacht’, geschilderd door Rembrandt van Rijn. Uiteraard worden er ook het hele jaar door verschillende tentoonstellingen gepresenteerd. Ook een mooie bezienswaardigheid om op je lijstje te zetten!

Tropenmuseum

Een iets minder bekende, maar unieke bezienswaardigheid is het tropenmuseum. Dit museum ligt in Amsterdam Oost in een prachtig Rijksmonument. Dit museum kun je ook goed met de auto bereiken en parkeren in Amterdam Oostkan op verschillende plekken. De kunst in dit museum gaat over mensen en de verschillende culturen van de wereld. Zo kun je er kunst uit verschillende delen van de wereld tegenkomen, waaronder kunst uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De kunst in dit museum laat zien dat mensen uit verschillende culturen verschillende gebruiken hebben, maar dat uiteindelijk alle mensen hetzelfde zijn. Een echte aanrader voor als je een uniek museum wilt bezoeken in Amsterdam!

Anne Frank Huis

Een van de populairste bezienswaardigheden in Amsterdam is het Anne Frank Huis. Dit is het huis waar de Joodse Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog in ondergedoken zat. In dit huis leer je veel over hoe de Joodse mensen moesten onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog en leer je het verhaal van Anne Frank beter kennen. Je kunt het achterhuis bekijken waar ze met haar familie ondergedoken zat. Zo krijg je een kijkje in het huis waar Anne haar beroemde dagboek heeft geschreven. Dit museum kan niet ontbreken tijdens een dagje uit naar Amsterdam!

Met al deze tips kun jij alvast je dagje uit naar Amsterdam gaan plannen!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg