Interieurnieuws: de hanglamp krijgt steeds meer functies

Date:

Deel bericht:

De interieurwereld blijft altijd in beweging. Meubelstukken en accessoires ondergaan transformaties, krijgen een nieuwe look of zelfs een nieuwe functie. Een van deze opvallende veranderingen is terug te zien in het gebruik van de hanglamp. Eerder werd de lamp voornamelijk gebruikt boven de eettafel, maar de afgelopen tijd is het veel flexibeler geworden. Zo wordt een eettafel hanglamp ook toegepast in de zithoek, slaapkamer of in de keuken. In dit artikel duiken we in de opkomst van de multifunctionele hanglamp. Je kunt direct wat inspiratie en ideeën opdoen voor je eigen interieur!

Alternatief voor spotjes in de keuken

- Advertisement -

Als het gaat om verlichting in de keuken, werd er eerder vooral gekeken naar de functionaliteit. En hoewel dit een belangrijk aspect blijft, verdient de keuken ook wel wat extra sfeer. Met gebruik van een hanglamp kan er een hele nieuwe look ontstaan. De ruimte krijgt meer sfeer en persoonlijkheid. Hang één hanglamp in het midden van de keuken of meerdere hanglampen boven een kookeiland of barretje. Zorg er daarnaast voor dat de kleur van de lamp goed aansluit op de rest van de omgeving. Op deze manier vormt het een samenhangend geheel.

Hanglamp boven het nachtkastje

Een hanglamp in het midden van de slaapkamer is niets nieuws. Maar twee kleine hangende lampen aan de zijkanten van het bed vormen een hele nieuwe trend. De standaard tafellamp op het nachtkastje is verleden tijd. Met een hanglamp bespaar je een hoop ruimte en voeg je tegelijkertijd meer karakter toe aan de slaapkamer.

Als blikvanger in de woonkamer

In de woonkamer wordt steeds vaker een hanglamp gebruikt als blikvanger. In plaats van een standaard plafondlamp wordt er gekozen voor hangende verlichting met een prachtig design. De juist hanglamp kan zelfs dienen als een kunstwerk. Het heeft een grote decoratieve waarde, maar blijft functioneel. Voor extra sfeer is het handig om dimbare lampen te gebruiken waarbij je de intensiteit van het licht zelf kunt bepalen.

Hanglampen voor een stijlvolle entree

De entree van de woning is tegenwoordig meer dan enkel een functionele ruimte. Er wordt extra aandacht geschonken aan de sfeer en inrichting. Verlichting is hier een belangrijk onderdeel van. Creëer een warm welkom met behulp van een grote hanglamp.

Slimme en duurzame hanglampen

De laatste verandering is dat hanglampen steeds slimmer en duurzamer worden. Er wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting en de lampen kunnen vaker worden bediend met een handige app.

Het is duidelijk dat de hanglamp tegenwoordig veel meer is dan een simpele lamp voor boven de eettafel. De veelzijdigheid blijft zich vergroten!

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

4 Tips voor een Veilig Telefoonabonnement voor Kinderen

In de moderne samenleving is het bijna onvermijdelijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met technologie....

Zo vind je de perfecte tuinmeubelen in de aanbieding

Als de zomer bijna voor de deur staat, ga je waarschijnlijk meer tijd buitenshuis doorbrengen. Als je je...

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...