Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Gemiddeld betaalden Zuid-Hollanders 66,64 euro per maand voor hun autoverzekering in het laatste halfjaar van 2022. In de eerste 6 maanden van 2023 betaalde een inwoner van Zuid-Holland 78 euro per maand voor zijn autoverzekering.

Ook betaalden inwoners van Zuid-Holland meer dan de gemiddelde Nederlander in de eerste helft van 2023. De gemiddelde Nederlander betaalde 72 euro per maand, terwijl een Zuid-Hollander 78 euro per maand betaalde. Dit is een verschil van ruim 8 procent. Verassend is het niet, aangezien de verkeersdrukte in Zuid-Holland zeer hoog is en er relatief meer criminaliteit rondom voertuigen plaatsvindt in deze provincie.

Inwoners Zuid-Holland betalen 2 maanden extra premie

Het verschil is groter dan dat het lijkt, op jaarbasis betaal je als inwoner van Zuid-Holland gemiddeld 136 euro meer voor je autoverzekering. Dat is dus bijna 2 maanden premie die je meer betaalt als je in Zuid-Holland woont”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

Meer autodiefstallen zorgen voor duurdere autoverzekering in Zuid-Holland

Dat de autoverzekeringpremies in Zuid-Holland zo hard gestegen zijn, komt vooral door het toegenomen aantal autodiefstallen. Uit data van het CBS blijkt dat het aantal autodiefstallen in januari tot en met juni 2023 bijna 16 procent hoger lag dan in dezelfde periode in 2022. “Dit vertalen autoverzekeraars dus in een hogere premie voor inwoners van Zuid-Holland”, aldus Bulthuis.

Tip! De premieverschillen tussen de verzekeraars onderling zijn groot. Door je autoverzekering te vergelijken op www.geld.nl en één van de goedkoopste autoverzekeringen voor je situatie te kiezen, bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg