Een beantwoording van veelgestelde vragen over tuinhout

Date:

Deel bericht:

Word jij blij van klussen en ben je ook nog eens de trotse eigenaar van een fantastische tuin? Dan wil je de tuin natuurlijk voorzien van leuke en functionele producten en daar heb je tuinhout voor nodig. Je wilt natuurlijk geen uitdaging uit de weg gaan en lekker klussen met tuinhout, maar misschien weet je nog niet precies wat tuinhout precies is en daarom beantwoorden we in dit artikel de veelgestelde vragen over tuinhout. 

Wat kun je allemaal met tuinhout maken?

We begrijpen dat je enige inspiratie nodig hebt voordat je aan de slag gaat met tuinhout. Je kunt met tuinhout zeer veel kanten op en dit maakt het ook zo’n waardevol materiaal voor de tuin. In de eerste plaats kun je met tuinhout natuurlijk een mooie schutting maken.

- Advertisement -

Een beetje privacy kan iedereen immers wel waarderen en ongetwijfeld vinden je buren dat ook fijn. Je kunt ook lekker creatief aan de slag en de schutting bijvoorbeeld voorzien van een deurtje, zodat je nog wel toegang hebt tot de tuin van de buren. 

Heb je een grote tuin en heb je zoveel spullen dat je ze moeilijk kunt opbergen in je gewone huis? Dan kun je natuurlijk ook een mooi tuinhuis maken met tuinhout. Een tuinhuis kun je overigens ook als hobbyruimte gebruiken en als je helemaal fanatiek aan de slag wilt gaan, dan kun je er zelfs een mooi gastenverblijf voor maken. Daarnaast kun je met tuinhout ook vlonders en verschillende andere producten maken. 

Wat is het grootste gevaar voor tuinhout?

Tuinhout is natuurlijk echt een natuurproduct en je hebt verschillende houtsoorten. Vooral vocht brengt gevaren voor tuinhout met zich mee en daarom is het belangrijk om te investeren in tuinhout dat goed tegen vocht kan. Anders dan krijg je al snel met teleurstellingen te maken. Je bouwt dan misschien een prachtige schutting die na een paar jaren al niet meer in goede staat is en dat is natuurlijk bijzonder frustrerend. 

Laat je daarom adviseren door een expert. Over het algemeen wordt douglas tuinhout veel gebruikt voor buitenconstructies. Dit hout heeft onbewerkt een lange levensduur en kan ook heel goed tegen vocht. 

Wat zijn duurzaamheidsklassen precies?

Niet alleen omwille van het klimaat, maar ook om de kwaliteit is het belangrijk om voor duurzaam hout te gaan. Maar wat is dan precies duurzaam hout? Welnu, het gaat dan over hout dat afkomstig is uit bossen die worden beheerd. Ze houden tijdens het kappen van die bossen rekening met de leefomgeving van dieren en planten. Maar natuurlijk vind je duurzaam hout van verschillende kwaliteit en om die reden zijn er zogenaamde duurzaamheidsklassen in het leven geroepen. 

Er zijn vijf duurzaamheidsklassen. Ze zijn gerangschikt op het aantal jaren dat het hout meegaat. Hout uit duurzaamheidsklasse 1 gaat bijvoorbeeld meer dan 25 jaar mee. 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Het belang van bewustwording van SOA’s

Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) vormen een belangrijk gezondheidsprobleem wereldwijd. Het vergroten van bewustzijn over SOA's is van cruciaal...

Het belang van een uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw dierbaren niet worden...

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...