Soorten collageen voor de huid

Eigenlijk bevat het menselijk lichaam 28 verschillende vormen van collageen. Tot 90% van al het collageen dat zowel in het menselijk lichaam als in het lichaam van dieren wordt aangetroffen, is collageen type 1, waardoor het het meest voorkomende type is. Talrijke bronnen, zowel plantaardig als dierlijk, maken dit soort collageen toegankelijk. Het is niet moeilijk om een bron van collageen of een supplement van vitsea.nl te vinden. Er zijn zoveel beschikbare keuzes. Volgens onderzoek zijn talloze soorten collageen gunstig gebleken voor gewrichten, huid en algemene gezondheid.

Dierlijk collageen

Niet alleen mensen bevatten collageen. Om het lichaam en skelet te ondersteunen, hebben alle levende wezens collageen nodig. Mensen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid collageen binnenkrijgen door dieren te eten. Sommige lichaamsdelen bevatten meer collageen dan andere. Dieren hebben bijvoorbeeld een hoge concentratie collageen en andere voedingsstoffen die goed zijn voor de huid in hun botten, gewrichten en huid. Dierlijk collageen kan worden genuttigd in de vorm van bottenbouillon, beenmerg en gelatine. Maar we eten dit soort stukken van dieren liever niet zo van het bord op, daarom is het meestal verwerkt tot capsules en andere vormen van voedingssupplementen.

Plantaardig collageen

Veganisten vermijden producten van dierlijke oorsprong, dus ook dierlijk collageen. Gelukkig zijn er plantaardige alternatieven beschikbaar voor wie dierenwelzijn belangrijk vindt. Ons lichaam breekt dierlijk collageen eigenlijk af in aminozuren, die dan worden gebruikt om nieuwe eiwitten te vormen. Deze essentiële aminozuren, die ook in dierlijk collageen zitten, vind je ook terug in plantaardige collageen supplementen en behandelingen. Plantaardige eiwitbronnen zoals soja, noten, peulvruchten, linzen, zaden en paddenstoelen bevatten deze aminozuren. Voor mensen die geen dierlijke producten gebruiken, zijn er ook natuurlijke collageen boosters zoals sneeuw algenpoeder.

Op zeeleven gebaseerd collageen

Collageen komt niet alleen van landdieren; veel van de beste huid collageen halen we uit vis en zeedieren zoals kwallen. Sommige mensen kiezen voor dit ‘zee collageen’ uit ethische overwegingen. Collageen uit bronnen als kwallen en vissen wordt zee collageen genoemd. Je kunt het vinden als poeder, vloeistof, pillen of in pure vorm. Net als collageen van landdieren, neemt ons lichaam zee-collageen ook goed op.

Collageen supplementen

Veel mensen gebruiken tegenwoordig collageen supplementen om hun huid jong en gezond te houden. Deze supplementen zijn er in allerlei soorten: pillen, poeders, vloeistoffen, en ze komen van dieren zoals koeien of vissen, maar er zijn ook plantaardige opties. Ze helpen je lichaam meer collageen aan te maken, wat minder wordt naarmate je ouder wordt. Maar het gaat niet alleen om een mooiere huid. Deze supplementen zijn ook goed voor je gewrichten en botten, en ze helpen je huid elastisch en gehydrateerd te blijven.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg