Wat zijn de opvolgers voor de klassieke fiets?

In een wereld die heel snel blijft door ontwikkelen, is het ook niet gek dat het vervoer blijft ontwikkelen. Een gewone fiets, zonder trapondersteuning, is de fiets waar we jarenlang mee naar ons werk, school of hobby’s zijn gegaan. Maar er komen steeds meer andere alternatieven voor de klassieke fiets zoals we deze kennen. In dit artikel zullen we een aantal opvolgers van de fiets, zoals we deze kennen, bespreken.

Elektrische fiets

Een van de populairste opvolgers van de klassieke fiets is een elektrische fiets. Deze wordt door middel van een elektrische motor aangedreven en hierdoor krijg je extra ondersteuning tijdens het trappen. Het fietsen is hierdoor minder inspannend en je verplaatst je een stuk sneller. Hierdoor kun je makkelijk grotere afstanden overbruggen zonder dat dit te veel inspanning van je vraagt. Elektrische fietsen zijn heel populair geworden onder woon-werkverkeer en onder scholieren die vaak verder weg wonen.

Fatbike

Als je nog niet bekend bent met fatbikes, leg ik je dat graag uit. Een fatbike is steeds meer terrein aan het winnen en wordt steeds populairder. Een fatbike is een speciaal ontworpen fiets om te rijden over zachte en losse ondergronden. Denk hierbij aan sneeuw, zand en modder. Het is een off road fiets met brede, dikke wielen. Hierdoor krijg je een extra stevige ligging op de weg of onverhard terrein. In de afgelopen jaren zijn fatbikes steeds populairder geworden omdat ze zo veelzijdig zijn, en ze geven een avontuurlijke uitstraling.

Bakfiets

Voor gezinnen met jonge kinderen of mensen die vaak grote ladingen moeten vervoeren, kan een bakfiets een hele fijne oplossing zijn. Een bakfiets heeft een grote laadruimte aan de voor- of achterkant waarin kinderen, boodschappen of andere spullen veilig kunnen worden vervoerd. Met een bakfiets kun je eenvoudig door drukke straten fietsen en hoef je je geen zorgen te maken over parkeerproblemen zoals bij een auto. Zeker in een grote of drukke stad kan een bakfiets uitkomst bieden.

Speed pedelec

Voor wie graag snelheid wil combineren met duurzaamheid, is er de speed pedelec. Deze elektrische fiets biedt trapondersteuning tot snelheden van 45 kilometer per uur, waardoor je snel lange afstanden kunt afleggen zonder veel moeite te doen. Speed pedelecs worden steeds populairder als alternatief voor woon-werkverkeer over langere afstanden. Er zijn dus enorm veel verschillende fietsen die allemaal een ander doel dienen. Welke fiets past goed bij jou? Kies verstandig!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg