De drie grootste kantoorergernissen

Date:

Deel bericht:

Iedereen die op kantoor werkt kent ze; de ergernissen. Van klein tot groot, iedereen heeft ze. Werken op kantoor brengt immers toch hele andere zaken met zich mee dan in andere bedrijven. Niet voor niets zijn er tv-programma’s over gemaakt en bestaat de term ‘kantoorhumor’. Maar ben jij leidinggevende en heb jij mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je personeel minder last heeft van ergernissen? Dan is het goed om in deze drie zaken te investeren.

1.    Error

De grootste ergernis die er met kop en schouders bovenuit steekt, is die van falende IT. Of het nu gaat om bedrijfsprinters die falen, of een systeem wat plat ligt. Dit is by far de grootste irritatie van menig kantoortijger. Natuurlijk is een algehele lockdown van een systeem door een DDOS-aanval niet te voorkomen, maar je kunt als werkgever er wel in investeren dat je personeel in ieder geval de beste middelen tot zijn of haar beschikking heeft om het werk te kunnen doen. Een printer huren zakelijk is hier al een oplossing van. Dit zorgt ervoor dat hij snel vervangen of gerepareerd kan worden wanneer er een error is, daarmee is de bedrijfscontinuïteit gegarandeerd.

- Advertisement -

2.    Gezelligheid kent wel tijd

Vroeger bestonden veel kantoren uit aparte ruimtes, maar opeens was daar de kantoortuin. De één vindt het allemaal heel gezellig, maar de meeste mensen vinden het een bron van afleiding. Zeker nu er meer thuisgewerkt wordt, kan de overgang van thuis naar kantoor dan best wel heftig en intens zijn. Alle prikkels en indrukken leiden sterk af van het werk. Dus wees eens wat stiller en koop een noise cancelling koptelefoon. Het helpt iedereen!

3.    Lekker gegeten

Nog een voortvloeisel uit het vele thuiswerken; mensen eten thuis natuurlijk waar en wanneer ze willen, zeker wanneer ze thuiswerken. Op kantoor geldt daar andere etiquette voor, zeker wanneer jij bijvoorbeeld een lekkere makreelsalade mee hebt genomen. Eet daarom altijd in de kantine of een andere plek die daarvoor geschikt is. Jij kan nog zo’n zin hebben in je zelfgemaakte maaltijden, bij collega’s kan de geur een heel ander gevoel oproepen. Als werkgever is het dan ook goed erop te letten dat er een gezellige en mooie kantine is, waar mensen graag samenkomen.

Kortom; geef je personeel een noise cancelling koptelefoon voor kerst, en zorg ervoor dat de IT bijna altijd werkt. Alleen dan kun je ervoor zorgen dat je personeel ook graag op kantoor blijft komen. En maak problemen toch ook weer niet te groot. Ergernissen zullen er altijd blijven, dat is iets menselijks. En een beetje zeuren op de baas is iets wat er in ons land ook gewoon bij hoort.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Buitenverwarming wanneer het koud is

Niets is beter dan een prachtige zomerdag. Overdag ben je lekker buiten of zit je aan het zwembad...

Eiwitten kopen een goed idee?

Als je een fanatieke sporter bent, is goede voeding van groot belang. Je wilt gezond eten om je...

Wat is linkbuilding eigenlijk?

Wat is linkbuilding eigenlijk? Dit is een begrijpelijke vraag als je nauwelijks bekend bent met de mogelijkheden binnen...

Maak een verstandige keuze bij het bestellen van relatiegeschenken

Duurzaamheid is ook voor bedrijven steeds belangrijker. Het is voor een bedrijf aantrekkelijk om zich als duurzaam te...