Ondernemers opgelet: deze tips gaan jouw bedrijf een geweldig 2024 bezorgen

Date:

Deel bericht:

2024 is inmiddels alweer even aan de gang. Een mooi moment om te checken of de plannen waar je met je onderneming vol goede moed aan begon nog op schema liggen. De kans is groot dat het tijd is om bij te sturen. Dat zegt niks over jouw plannen voor dit jaar, maar de markt laat zich nu eenmaal niet plannen. Doen deze tips dat dan wel? Misschien niet helemaal, maar je zult zien dat ze je volop nieuwe inzichten gaan geven.

Lean consultancy

Weet je wat het goede is aan lean consultancy? De focus binnen je onderneming komt te liggen op snelheid en het verminderen van verspilling. En dat gebeurt ook nog eens met zo min mogelijk inspanning. Dat klinkt ideaal toch? Met de juiste hulp bereik je eigenlijk meteen al verbluffende resultaten. En als het proces enkele maanden loopt, zie je dat de kwaliteit van de output omhoog gaat en de doorlooptijd en de kosten lager worden.

- Advertisement -

Roep hulp in van de juiste experts

Een ondernemer is eigen baas, maar dat betekent niet dat je alles in je eentje hoeft te doen. Gelukkig maar, want projecten kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Ben je bijvoorbeeld actief in de maritieme sector? Dan is het belangrijk dat je de juiste expertise in huis haalt. Maritiem advies is in dit geval een aanrader. Met een expert zet je de lijnen voor het project uit, waardoor het proces een stuk vlotter en beter gaat verlopen.

Investeer in software

Deze tip levert je een hoop tijd op. En deze tijd gebruik je om je bedrijf verder te laten groeien. Iedere ondernemer kent de vijand genaamd tijd. Zaken zoals administratie zijn nu eenmaal tijdrovend. Wist je dat je de meeste taken kunt automatiseren. Met administratie software gaan onder meer de salarissen en verlofaanvragen vanzelf. Je kunt vrijwel alle administratieve taken automatiseren. Dit levert je een hoop tijd op en, niet onbelangrijk, meer rust in je hoofd.

Een interim manager

Kom je weleens bij grote bedrijven? Stel dat je dat binnenkort weer gaat doen, dan moet je er eens op letten hoeveel interim krachten er rondlopen. Dit zijn echt niet alleen maar mensen die een gat opvullen. Veel bedrijven huren een interim manager in als extra kracht. Het grote voordeel van deze personen is dat ze volop ervaring en kennis hebben, en met een objectieve blik naar jouw bedrijf en workflow kijken. Met enkele kleine aanpassingen zorgen ze voor een grote verandering.

Jonge marketeers

Wil je je marketingstrategie eens echt veranderen? Dan kun je ervoor kiezen om wat jonge marketeers aan je team toe te voegen. Ze zitten vol met vernieuwende ideeën en aan motivatie is geen gebrek. Waarschijnlijk gaat er een nieuwe wereld voor je open, compleet met nieuwe klandizie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Buitenverwarming wanneer het koud is

Niets is beter dan een prachtige zomerdag. Overdag ben je lekker buiten of zit je aan het zwembad...

Eiwitten kopen een goed idee?

Als je een fanatieke sporter bent, is goede voeding van groot belang. Je wilt gezond eten om je...

Wat is linkbuilding eigenlijk?

Wat is linkbuilding eigenlijk? Dit is een begrijpelijke vraag als je nauwelijks bekend bent met de mogelijkheden binnen...

Maak een verstandige keuze bij het bestellen van relatiegeschenken

Duurzaamheid is ook voor bedrijven steeds belangrijker. Het is voor een bedrijf aantrekkelijk om zich als duurzaam te...