Politie vindt lichaamsdeel in puin van explosie Schammenkamp Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De kans is groot dat de lichamen van alle drie de slachtoffers van de allesverwoestende explosie aan de Schammenkamp in Rotterdam inmiddels terecht zijn. De politie trof gisteren in het puin het lichaam aan van de 22-jarige Ilyas, zijn lichaam is inmiddels geborgen. Vannacht werd ook een lichaamsdeel aangetroffen, vermoedelijk is dit van de laatste vermiste 33-jarige Mustafa.

Hulpverleners zijn woensdagavond begonnen met het slopen van de woningen boven de bedrijfsruimten. Hierdoor kunnen hulpverleners veilig op zoek naar de slachtoffers in de puinhopen van de explosie. Als eerste werd het lichaam van de 43-jarige Kamran al aangetroffen door familieleden.

- Advertisement -

Lees ook: Emoties lopen op bij plek van explosie aan Schammenkamp in Rotterdam: lichaam weggehaald door familie

Voordat het lichaamsdeel kon worden geborgen, moest er eerst onderzoek gedaan worden naar vaten met chemicaliën. Deze zijn afkomstig geweest vanuit één van de bedrijfsruimten. Het lichaamsdeel wordt op dit moment onderzocht door het NFI, zij zullen moeten vaststellen of het van de vermiste 33-jarige Mustafa is. Zodra de lichamen zijn geborgen zal de politie gaan kijken of te achterhalen is wat de oorzaak van de explosie is geweest.

Lees ook: Nog drie vermisten na explosie Schammenkamp Rotterdam, schade is gigantisch

Hulpverleners zijn sinds de explosie dag en nacht in de weer om de lichamen zo snel mogelijk te bergen. Dat het langer duurt, heeft alles te maken met de veiligheid. Een speciaal team van het USAR kwam ter plekke om te kijken of er veilig gewerkt kon worden. Omdat er gesproken werd over een bergingsactie en geen reddingsactie was het pand te instabiel om onder te werken. Om die reden werd er gekozen om het pand boven de garages eerst te slopen.

Lees ook: Straat veranderd in oorlogsgebied na explosie Schammenkamp Rotterdam (video)

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man gewond na schietincident in woning Nieuwe Maasstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 3 maart rond 19.12 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Het schietincident vond plaats in een...

Gevluchte Spanjaard (36) in Rotterdam aangehouden na eerder ongeval bij Den Hoorn

Regio - Zondagmiddag 3 maart heeft de Politie een 36-jarige man uit Spanje aangehouden, nadat hij eerder op...

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Lading van vuilniswagen vliegt in de brand Anatole Franceplaats Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 1 maart rond 15.35 uur is er brand uitgebroken in een vuilniswagen aan de Anatole...