Zo voorkom en bestrijd je ongedierte in huis

Date:

Deel bericht:

Er zijn maar weinig dingen vervelender dan ongedierte in huis. Of het nu gaat om kruipende beestjes, knagende diertjes of vervelende insecten, ongedierte kan zorgen voor overlast en schade in huis. Bovendien is het vaak niet bevorderlijk voor je gezondheid, of voor de gezondheid van je gezin. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je last gaat krijgen van ongedierte. In dit artikel delen we daarom een paar handige tips om ongedierte in huis te voorkomen en te bestrijden.

Maak gaten en kieren in je huis dicht

Een van de belangrijkste stappen om ongedierte buiten te houden, is het dichten van gaten en kieren in je woning. Muizen, kakkerlakken en andere ongewenste bezoekers vinden vaak hun weg naar binnen via kleine openingen. Controleer regelmatig alle hoeken en gaten, zowel binnen als buiten, en repareer eventuele scheuren of openingen. Ook bijvoorbeeld een oud ventilatiegat kun je afdichten. Zo voorkom je dat ongedierte zomaar naar binnen kan wandelen en dat je iemand moet bellen voor boktor bestrijden.

- Advertisement -

Laat geen etensresten slingeren

Door voedselresten te laten slingeren, nodig je ongedierte uit om naar binnen te komen. Mieren, kakkerlakken en zelfs knaagdieren worden aangetrokken door achtergebleven etenswaren. Zorg er daarom voor dat je nergens etensresten laat slingeren. Bewaar voedsel in goed afgesloten containers en houd je keuken en het aanrecht schoon. Het opruimen en opbergen van etensresten is een hele effectieve manier om ongedierte te voorkomen.

Maak het aanrecht regelmatig schoon

We noemden het net al even, maar een schoon aanrecht is heel belangrijk als je geen last wilt krijgen van ongedierte. Vuile vaat, kruimels en gemorste dranken kunnen allerlei beestjes aantrekken. Maak er een gewoonte van om het aanrecht dagelijks aan het einde van de dag goed schoon te maken. Hiermee verklein je niet alleen de kans op ongedierte, maar maak je je leefomgeving ook gewoon een stuk prettiger om in te leven.

Stofzuig de vloer vaak genoeg

Stofzuigen is niet alleen goed voor het verwijderen van stof, maar het helpt ook om insecten en hun eitjes te verwijderen. Zorg ervoor dat je regelmatig de vloeren stofzuigt, vooral op plekken waar kruimels zich kunnen ophopen. Je hoeft echt niet elke dag de stofzuiger erbij te pakken, maar eens in de zoveel dagen stofzuigen is wel een aanrader. Als je regelmatig stofzuigt ben je bovendien minder lang bezig, omdat er minder vuil is om op te zuigen.

Schakel een professionele bestrijder in

Als preventieve maatregelen niet voldoende zijn of als je al te maken hebt met een ongedierteplaag, schakel dan zo snel mogelijk een professionele bestrijder in. Een expert heeft de kennis en ervaring om specifieke ongedierteproblemen aan te pakken. Sommige soorten ongedierte kunnen we zelf ook gewoon niet aan, zoals bedwantsen bestrijden. Daar hebben we de kennis en ervaring niet voor en een professionele bestrijder heeft betere middelen beschikbaar dan wij kunnen kopen bij de bouwmarkt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Buitenverwarming wanneer het koud is

Niets is beter dan een prachtige zomerdag. Overdag ben je lekker buiten of zit je aan het zwembad...

Eiwitten kopen een goed idee?

Als je een fanatieke sporter bent, is goede voeding van groot belang. Je wilt gezond eten om je...

Wat is linkbuilding eigenlijk?

Wat is linkbuilding eigenlijk? Dit is een begrijpelijke vraag als je nauwelijks bekend bent met de mogelijkheden binnen...

Maak een verstandige keuze bij het bestellen van relatiegeschenken

Duurzaamheid is ook voor bedrijven steeds belangrijker. Het is voor een bedrijf aantrekkelijk om zich als duurzaam te...