Voor jezelf begonnen? Zorg dan dat je deze verzekering afsluit!

Date:

Deel bericht:

Als je net voor jezelf bent begonnen, is het goed om even te kijken of je alle verzekeringen afgesloten hebt die je moet hebben als ondernemer. De meeste ondernemers zijn niet zo kien op verzekeringen omdat ze deze zien als extra vaste lasten. Sommige verzekeringen zijn echter verplicht en dat is niet zonder reden. Sluit je deze polissen namelijk niet af, dan loop je aanzienlijke risico’s. Een van deze verzekeringen is de autoverzekering. Zonder verzekering voor je auto mag je in Nederland niet op de openbare weg rijden. Zorg er daarom voor dat je je bedrijfsauto verzekeren gaat, zodat je niet alleen aan je wettelijke verplichtingen voldoet, maar waardoor je ook in een klap heel veel nare risico’s uitbant.

Hoe kies je een verzekering die goed bij je past?

Ben jij als zelfstandig timmerman aan de slag gegaan, dan heb je waarschijnlijk een bestelbusje aangeschaft om al je gereedschappen en materialen in te kunnen vervoeren. Welke verzekering past het beste bij deze auto? Het gaat er niet zozeer om waar je je verzekert, maar wel hoe je je verzekert. Stel bijvoorbeeld dat je een bestelautoverzekering zzp Univé wilt afsluiten. Als je naar de site van deze verzekeraar gaat, zul je zien dat je kunt kiezen uit een drietal opties als het gaat over de basisverzekering. Waarom is dit? Dit heeft te maken met de leeftijd van je auto en de daarbij behorende dagwaarde. Naarmate je busje ouder wordt, gaat de dagwaarde ervan omlaag. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Het is op een gegeven moment namelijk niet meer rendabel om schade aan een heel oud busje nog te herstellen. In zo’n geval is het beter om een andere auto aan te schaffen. Kies daarom een verzekering die aansluit bij de leeftijd van je auto.

- Advertisement -

Kies een polis die aansluit bij de leeftijd van je bestelbusje

De leeftijd van je bestelbusje kun je achterhalen door op de site van je verzekeraar je kenteken in te voeren. Op basis hiervan krijg je te zien hoe oud je wagen is. Is deze maximaal zes jaar oud, dan kun je het beste voor de all-risk verzekering gaan. Deze polis is de meest uitgebreide en dekt alle vormen van schade, dus ook schade aan jouw wagen. Is je wagen zes tot negen jaar oud, dan is het beter om voor de WA+ Beperkt Casco verzekering te kiezen. Met deze polis kun je wel schade als gevolg van brand, een inbraak of een botsing met een loslopend dier claimen, maar schade aan jouw auto als gevolg van een ongeluk dat je veroorzaakt hebt, valt buiten je polis. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Met deze polis voldoe je aan je wettelijke verplichting, schade kun je er niet mee herstellen De schade van de tegenpartij wordt wel gedekt door deze polis..

Vergeet niet om ook te kijken of je aanvullende verzekeringen wilt

Wil je meer uit je autoverzekering halen? Kijk dan ook even naar de aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar bieden je wel extra gemak. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Mocht je onderweg pech hebben, dan kun je gelijk een monteur bellen die je zal komen helpen. Lukt het niet om het mankement gelijk te herstellen, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Zo kun je je werkzaamheden gewoon blijven uitvoeren. Reken maar dat dat blije klanten oplevert.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...