Maak een verstandige keuze bij het bestellen van relatiegeschenken

Date:

Deel bericht:

Duurzaamheid is ook voor bedrijven steeds belangrijker. Het is voor een bedrijf aantrekkelijk om zich als duurzaam te profileren. Steeds meer klanten laten er hun keuze voor een leverancier of producent van afhangen. Vooral overheidsinstellingen hebben hierin een voorbeeldfunctie en gunnen orders dus vaak alleen aan bedrijven die goed kunnen aantonen dat ze duurzaam zijn. Dit kun je ook laten blijken in de keuze voor relatiegeschenken. Kies producten die zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Daarin is volop keuze. Van balpennen tot tassen en van drinkflessen tot aanstekers.

Relatiegeschenken bestellen

Bij een leverancier van relatiegeschenken voor bedrijven kun je kiezen uit duizenden artikelen. Vaak wordt bij een product vermeld of dit is gemaakt van duurzame materialen. Zo wordt er vaak gewerkt met papier in plaats van plastic of als er plastic wordt gebruikt dan is het gerecycled plastic van petflessen. De mogelijkheden om hier nieuwe producten van te maken worden steeds verder uitgebreid. Als je een bestelling plaatst, bereken dan goed hoeveel stuks je nodig hebt. Bestel je meer dan ben je per stuk goedkoper uit. Maar het heeft niet zoveel zin om 5.000 balpennen te bestellen als die jaren later uitgedroogd in een doos in je magazijn liggen omdat je er per jaar maar 100 gebruikt of uitdeelt. Dan heeft je poging om duurzaam te zijn niet echt zijn doel bereikt.

- Advertisement -

Waar wordt jouw bedrukte balpen gemaakt?0

Je kunt een duurzaam geproduceerde balpen laten bedrukken maar weet je dan ook waar deze is gemaakt? Want naast duurzaamheid kun je ook rekening houden met uitbuiting. Je kunt ervan uitgaan dat een balpen in China is gemaakt door kinderen of door volwassenen die daar veel te weinig voor betaald krijgen. Want anders is het niet mogelijk om een balpen te produceren en naar Nederland te transporteren die jou nog geen 80 cent per stuk kost. Je kunt dus ook hierin je verantwoordelijkheid nemen en goed kijken bij welk bedrijf je de producten inkoopt.

Wie maak je blij met een relatiegeschenk?

Je kunt bij relatiegeschenken kiezen voor goedkope giveaways die je aan iedereen geeft die bij je bedrijf langskomt of die je stand op een beurs bezoekt. Maar je kunt ook kiezen voor een meer waardevol cadeau dat alleen is bedoeld voor goede klanten. Zo kun je iedereen die in jouw keukenshowroom komt een ovenwant met het logo cadeau geven. Maar je kunt er ook voor kiezen om klanten die daadwerkelijk een keuken bestellen blij te maken met bijvoorbeeld keukengerei met jouw logo, uiteraard gemaakt van hout of van gerecyclede kunststof. Zij zullen er vast blij mee zijn en jouw zaak wellicht bij vrienden en familie aanbevelen. En dat is het doel dat je wilt bereiken. Goede reclame door klanten is vaak veel waardevoller dan een advertentie in een landelijke krant. Kies je relatiegeschenken daarom met zorg uit. Kies iets dat past bij de aard van je bedrijf en bewaak de kwaliteit. Die moet goed zijn, anders schiet je je doel voorbij. Dus liever iets minder vaak cadeautjes uitdelen maar als je het doet iets geven dat echt wordt gewaardeerd is waar je je op moet richten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

De revolutie van online platformen in werving en selectie

In een tijdperk waarin technologie elke sector van de economie doordringt, heeft ook de manier waarop bedrijven nieuw...

Hydrauliek in de filmindustrie

In de wereld van film en televisie zorgen speciale effecten voor spectaculaire en meeslepende scènes. Een van de...

Het belang van bewustwording van SOA’s

Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) vormen een belangrijk gezondheidsprobleem wereldwijd. Het vergroten van bewustzijn over SOA's is van cruciaal...

Het belang van een uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw dierbaren niet worden...