Factoren die de premie van een fietsverzekering beïnvloeden

Date:

Deel bericht:

Heb je van je zuurverdiende centen een racefiets of bakfiets gekocht? Dan ben je hier waarschijnlijk zuinig op. Logisch, want zo’n fiets heeft je behoorlijk wat geld gekost. Helaas heb je schade en diefstal niet altijd zelf in de hand. Overweeg je dure fiets daarom te verzekeren. Voordat je zo’n verzekering afsluit, wil je ongetwijfeld weten wat je hiervoor betaalt. Helaas kunnen we je niet precies vertellen hoe hoog de premie is, want dit hangt af van een aantal factoren. In deze tekst zetten we de factoren op een rijtje die de premie van een fietsverzekering beïnvloeden.

Aanschafwaarde
Wie denkt dat voor elke fietsverzekering dezelfde premie geldt, heeft het mis. Niet iedere fiets is immers evenveel waard. Zo ligt de aanschafwaarde van een racefiets bijvoorbeeld een stuk hoger dan die van een stadsfiets. Daarom vraagt een verzekeraar je altijd voor hoeveel geld je de tweewieler gekocht hebt als je een fietsverzekering af wil sluiten. Hoe hoger de aanschafwaarde, des te meer premie je per maand betaalt. Vandaar dat een racefiets verzekeren meer kost dan een stadsfiets verzekeren.

Merk
Je verwacht het misschien niet, maar ook het merk van de fiets kan een rol spelen in de premie. Dit is op zich niet gek, want een fiets van een bekend merk is over het algemeen duurder dan een fiets van een minder bekend merk. Wil je bijvoorbeeld een Babboe bakfiets verzekeren? Dan betaal je mogelijk een hogere premie dan wanneer je voor een goedkopere bakfiets van een minder bekend merk kiest.

- Advertisement -

Soort fiets
Een derde en laatste factor die invloed heeft op de premie, is het soort fiets. Rijd je op een stadsfiets en wil je deze verzekeren? Dan is een fietsverzekering vaak een stuk goedkoper dan wanneer je een verzekering voor een elektrische fiets af wilt sluiten. Dit is vrij simpel te verklaren, want de aanschafwaarde van een elektrische fiets ligt een stuk hoger dan die van een stadsfiets. Een verzekeraar berekent dit door in de premie van een fietsverzekering.

Premie kan per verzekeraar verschillen
De dekking van een fietsverzekering komt bij veel verzekeraars in grote lijnen overeen. Toch zijn ze nooit exact hetzelfde. Vandaar dat er ook verschil zit in de dekking. Reden genoeg om altijd eerst een vergelijking te maken voordat je een fietsverzekering afsluit. Je voorkomt zo dat je onnodig veel betaalt voor een fietsverzekering. Wie een vergelijking wil maken, kan hier het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Zo’n site laat je vaak in één oogopslag zien hoeveel je per maand betaalt voor een fietsverzekering. Baseer je keuze overigens nooit alleen maar op de prijs, maar kijk ook naar de dekking. Je wilt immers wel dat je dure fiets goed verzekerd is.

Sluit direct online een fietsverzekering af
Heb je de beste verzekering voor je fiets gevonden? Wacht dan niet langer met afsluiten. Gelukkig hoeft dit ook niet, want bij vrijwel iedere verzekeraar kun je online een fietsverzekering afsluiten. Vaak hoef je hiervoor alleen maar een aantal stappen te doorlopen. Zo wil een verzekeraar van je weten hoeveel je voor de fiets betaald hebt, van welk merk hij is en om welke soort fiets het gaat. Vul vervolgens de benodigde persoonsgegevens in en je ziet wat een fietsverzekering je kost. Staat de premie je aan? Dien dan direct een aanvraag in en je fiets is binnen de kortste keren verzekerd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Het belang van bewustwording van SOA’s

Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) vormen een belangrijk gezondheidsprobleem wereldwijd. Het vergroten van bewustzijn over SOA's is van cruciaal...

Het belang van een uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw dierbaren niet worden...

De risico’s van het vak van strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat kiest niet voor het makkelijkste beroep. De jurist krijgt altijd te maken met mensen die worden...

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...