Met deze tips wordt je website vindbaar en blijven bezoekers langer hangen

Date:

Deel bericht:

Ben je woonachtig in Schiedam en vind je het leuk om je passie te delen? Of ben je voorzitter van een vereniging of eigenaar van een mooi bedrijf? In alle, en nog veel andere, gevallen is het dan handig om een website te maken. Voor het maken van een relatief eenvoudige website heb je tegenwoordig geen specialistische kennis nodig.

De echte uitdaging zit dan ook niet in het maken van je website, maar vindbaar zijn en ervoor zorgen dat je website aantrekkelijk is en blijft voor bezoekers. Maar hoe krijg je dat dan voor elkaar?

- Advertisement -

Voorzie je website van voldoende content

Content is bijzonder belangrijk in deze tijd en wel om twee redenen. In de eerste plaats zorg je er met unieke content voor dat je beter vindbaar voor de algoritmes van de zoekmachines bent. Hoe interessanter en beter geschreven de content is, hoe hoger je met bepaalde zoekwoorden in de zoekmachines komt. Dan heb je natuurlijk wel goede SEO-teksten nodig en dan kun je zeker de hulp van Marketence.nl gebruiken.

Maar content is om andere redenen ook relevant. Het zorgt er namelijk voor dat mensen langer op je website blijven hangen en daar heb je veel baat bij. Hoe langer mensen blijven, hoe meer vertrouwen je uitstraalt en hoe sneller bezoekers ook geneigd zijn om actie te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven op een nieuwsbrief, lid worden van een vereniging of iets ondertekenen.

Duurzaamheid staat ook centraal bij content. Als je bijvoorbeeld frequent nieuwe blogs plaatst, dan zal je op de lange termijn een mooie volle website hebben.

Het belang van een goede header

De header is het bovenste gedeelte van je website. Meestal bevat een header een logo, een slogan of een naam. Een goede header is zeer relevant, want deze is zichtbaar vanaf elke pagina. Om die reden moet een header aantrekkelijk zijn.

Je kunt bijvoorbeeld een grappige slogan in je header zetten of een prachtig logo laten ontwerpen. Daarnaast heb je nog veel meer opties. Denk aan het benoemen van de unique selling points, een link naar de blogsectie, een call-to-action knop, een verwijzing naar reviews en nog veel meer.

Een goede header heeft verschillende functies. In de eerste plaats kun je je daarmee gemakkelijk onderscheiden van andere websites. Daarnaast krijgen websitebezoekers door een goede header direct een duidelijk beeld van je website en weten ze wat ze er zoal kunnen vinden.

Autoriteit opbouwen

Je website is sneller vindbaar in de zoekmachines wanneer je autoriteit hebt. Autoriteit is naast content en techniek de belangrijkste peiler voor goede seo.

Hoe meer backlinks van autoritaire websites naar jouw website, hoe beter dit is voor de algehele autoriteit van je website. Je kunt meer backlinks krijgen door goede content te schrijven. Andere websites hebben dan sneller de neiging om naar je website te linken. Ook kun je bijvoorbeeld gastblogs schrijven.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...