Waarom werken veel bedrijven in Schiedam tegenwoordig in de cloud?

Date:

Deel bericht:

Schiedam kent een rijke ondernemerscultuur en veel bedrijven zijn ook online actief. De manier van werken is door meerdere maatschappelijke ontwikkelingen, denk aan de technologische vooruitgang, flink veranderd. Dit geldt ook voor de manier waarop werknemers binnen een bedrijf samenwerken. Steeds meer bedrijven werken tegenwoordig namelijk in de cloud. Maar waarom maken veel bedrijven die keuze dan?

Je kunt overal waar je wilt werken

Werken op afstand, evenals investeren in cloud hosting, past helemaal bij deze tijd. Als je werkt in de cloud, dan maakt het in principe niet uit van waar je werkt. Veel mensen werken bijvoorbeeld vanuit huis in de cloud, maar bijvoorbeeld ook vanuit een ander land. Dit is niet alleen ideaal voor werknemers die tegelijkertijd willen reizen, maar ook wanneer je op zakenreis moet.

- Advertisement -

Geen softwareproblemen

Werken in de cloud zorgt ook voor minder frustraties als het gaat om software. Iedereen binnen het bedrijf maakt namelijk gebruik van dezelfde software en dan krijg je niet het probleem dat een bepaalde werknemer een bestand niet kan openen. Meestal is een cloud werkplek inclusief de bekende softwarepakketten, maar je hebt vaak ook de mogelijkheid om een ander softwarepakket in de cloud te laten draaien. Wat dat betreft heb je dus niet met beperkingen te maken.

Veelgestelde vragen over werken in de cloud

In de vorige twee alinea’s hebben we twee belangrijke voordelen van werken in de cloud beschreven. Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen te benoemen. Werken in de cloud is bijvoorbeeld milieuvriendelijk, veilig en schaalbaar. Tegelijkertijd hebben veel mensen ook nog vragen als het gaat om werken in de cloud. In het tweede gedeelte van dit artikel zullen we enkele veelgestelde vragen beantwoorden.

Waar wordt de data opgeslagen?

Als je werkt in de cloud, dan wordt alle data opgeslagen op een server. Je hebt ongetwijfeld van de term server gehoord, maar misschien weet je niet precies wat het is. Welnu, een server is in principe een computer maar dan met meer rekenkracht. Sommige, meestal grotere bedrijven, kiezen ervoor om zelf een server aan te kopen. Andere bedrijven huren liever een server bij een IT-bedrijf

Wat is een cloudwerkplek precies?

Een cloudwerkplek is geen fysieke werkplek, maar een virtuele omgeving die je op verschillende manieren kunt inrichten. Deze omgeving is 24/7 bereikbaar en tegen betaling krijg je bij sommige IT-bedrijven ook extra ondersteuning.

Is het moeilijk om vanuit huis in de cloud te werken?

Nee. En dat maakt de cloud ook zo aantrekkelijk! Je hebt allereerst een stabiele internetverbinding voor werken in de cloud nodig. Als je geen stabiel internet hebt, dan maakt dit het lastig om in de cloud te werken, want dan kan je digitale apparaat niet goed communiceren met de cloudserver. Daarnaast heb je natuurlijk hardware, zoals een laptop, computer, smartphone of tablet nodig.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...