4 tips om de online cyberbeveiliging van je bedrijf te verbeteren

We horen regelmatig dat er cyberaanvallen worden gepleegd bij grote bedrijven of instanties. Omdat alles tegenwoordig online is, is het belangrijk om als bedrijf alle online gegevens veilig te worden opgeslagen. Cyberaanvallen kunnen leiden tot aanzienlijke financiële verliezen, reputatieschade en het verlies van vertrouwelijke informatie. Het waarborgen van de klant gegevens is daarnaast niet alleen belangrijk voor de betrouwbaarheid van het bedrijf, maar het is ook wettelijk verplicht. In dit artikel delen we vier tips om de online beveiliging van je bedrijf te verbeteren.

Implementeer een sterke wachtwoordbeleid

Een van de belangrijkste, maar vaak over het hoofd gezien aspecten van cybersecurity is om echt sterke wachtwoorden te gebruiken. Zwakke wachtwoorden zijn een makkelijke toegangspoort voor hackers. Daarom is het belangrijk om een sterk wachtwoordbeleid te hebben binnen het bedrijf. Dit beleid moet werknemers stimuleren om wachtwoorden te gebruiken die minstens twaalf tekens lang zijn en een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens hebben. 

Daarnaast is het belangrijk dat werknemers hun wachtwoorden regelmatig wijzigen. Laat de wachtwoorden bijvoorbeeld elke drie maanden wijzigen, en voor elke applicatie een uniek wachtwoord gebruiken. Naast sterke wachtwoorden te gebruiken is het handig om een twee-factor-authenticatie (2FA) in te schakelen, waardoor het moeilijker wordt voor onbevoegden om toegang te krijgen, zelfs als ze het wachtwoord hebben.

Train je medewerkers in cyberbeveiliging

Fouten maken is menselijk, maar wel voorkomend. Menselijke fouten zijn een van de grootste bedreigingen voor de cyberbeveiliging van een bedrijf. Het is daarom belangrijk om je medewerkers te opleiden zodat ze weten hoe ze met cyberbeveiliging om kunnen gaan. Je kunt bijvoorbeeld een training geven over hoe ze verdachte e-mails kunnen herkennen en wat ze moeten doen als ze er een ontvangen. Ook is het belangrijk dat ze leren hoe ze veilig kunnen surfen op het internet, onveilige websites kunnen vermijden en verdachte bestanden niet downloaden. Het is belangrijk dat medewerkers begrijpen hoe ze gevoelige bedrijfsinformatie kunnen beschermen en veilig kunnen opslaan en delen.

Gebruik beveiligingstechnologieën

Het gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën is onmisbaar om je bedrijf te beschermen tegen de nieuwste cyberdreigingen. Zorg ervoor dat je bedrijf beschikt over up-to-date firewall- en antivirussoftware om kwaadaardige aanvallen te blokkeren en te detecteren. Je kunt binnen je bedrijf versleuteling gebruiken om gevoelige gegevens te beschermen, zowel tijdens verzending als in opslag. Dit maakt  het moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je gegevens. Overweeg ook het gebruik te maken van een Virtual Private Server (VPS) voor extra beveiliging. Een os vps biedt een geïsoleerde omgeving voor je toepassingen en gegevens, wat de kans op onbevoegde toegang verkleint en de algehele beveiliging verbeterd. Intrusion Detection Systems (IDS) kunnen worden gebruikt om verdachte activiteiten op je netwerk te detecteren en te reageren op mogelijke inbreuken voordat ze schade kunnen aanrichten.

Maak regelmatig een back-ups van de gegevens

Het is belangrijk om alles regelmatig te updaten en om back-ups te maken. Door regelmatige back-ups te maken zorg je ervoor dat je altijd een recente kopie van je gegevens hebt. Dit kan erg belangrijk zijn in het geval van een ransomware-aanval of andere cyberincidenten. Het is belangrijk om software te gebruiken om regelmatig automatische back-ups te maken van al je belangrijke gegevens, dit vermindert het risico van menselijke fouten. Controleer regelmatig of je back-ups correct werken en dat je de gegevens kunt herstellen wanneer dat nodig is.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg