Hoe cloudoplossingen bedrijven veiliger maken

Met alle cyberbedreigingen in de huidige wereld is het voor bedrijven cruciaal om hun beveiliging om orde te hebben. Cloudoplossingen kunnen hierbij bedrijven helpen om hun gegevens en systemen beter te beschermen. Met Cloud360, een Nederlandse IT-dienstverlener gespecialiseerd in cloudoplossingen en migraties, bespreken we de veiligheidsvoordelen van cloudoplossingen.

Voordelen van cloudbeveiliging

Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en frequenter en als bedrijf wil je je hier natuurlijk optimaal tegen beschermen. Cloudoplossingen kunnen een krachtig antwoord bieden en helpen om het beveiligingsniveau van bedrijven te verhogen, zonder in te leveren aan flexibiliteit. Wat zijn dan de voordelen van cloudbeveiliging?

  • Geavanceerde technologie: Cloudproviders investeren zwaar in de nieuwste beveiligingstechnologieën om hun infrastructuur te beschermen. Denk aan encryptie, firewalls, intrusion detection en prevention system (IDPS) en beveiligingsupdates. Via cloudoplosssingen krijgen bedrijven toegang tot deze technologieën zonder zelf grote investeringen te hoeven doen.
  • 24/7 Monitoring: Cloudproviders bieden doorgaans 24/7 monitoring en ondersteuningen, waardoor verdacht activiteiten snel worden gedetecteerd en aangepakt. Dit vermindert de kans op datalekken en andere beveiligingsindicenten. Een externe specialist kan helpen bij de proactieve monitoring en ervoor zorgen dat systemen goed worden bewaakt op potentiële bedreigingen.
  • Automatische updates: Een groot voordeel van cloudoplossingen is dat beveiligingsupdates en patches automatisch worden toegepast. Dit helpt om kwetsbaarheden snel te dichten en bescherm bedrijven tegen nieuwe dreigingen.
  • Gegevensherstel en back-ups: Cloudoplossingen hebben mogelijkheden voor gegevensherstel en back-ups. Dit betekent dat bedrijven snel kunnen herstellen van eventuele ransomware-aanvallen of andere incidenten waarbij gegevens verloren gaan.
  • Schaalbaarheid: Naarmate een bedrijf groeit kunnen ook de beveiligingsbehoeften veranderen. Cloudoplossingen zijn schaalbaar, waardoor bedrijven hun beveiligingsmaatregelen eenvoudig kunnen aanpassen aan de omstandigheden.

Beveiliging van digitale werkplekken

Naast het beschermen van netwerken en gegevens spelen cloudoplossingen ook een cruciale rol bij het beveiligen van digitale werkplekken. Door gebruik te maken van cloudgebaseerde virtuele desktops en applicaties (Virtual Desktop Infrastructure – VDI) kunnen bedrijven hun medewerkers veilige toegang bieden tot bedrijfsgegevens vanaf elke locatie en elk apparaat. Dit vermindert de kwetsbaarheid van endpoints, omdat gevoelige gegevens niet lokaal worden opgeslagen, maar veilig binnen een gecentraliseerd cloudplatform worden beheerd.

De rol van een externe cloudspecialist

Een externe specialist in cloudoplossingen kan bedrijven helpen om hun beveiligingsniveau te verhogen door middel van cloudoplossingen. Zo kan een specialist ten eerste helpen met consultancy op het gebied van beveiliging. Hij of zij kan de huidige infrastructuur evalueren, kwetsbaarheden identificeren en een robuuste strategie ontwikkelen die past bij de behoeften van het bedrijf.

Ook kan een specialist natuurlijk helpen bij de implementatie van beveiligingsoplossingen. Hij of zij zorgt ervoor dat de oplossingen naadloos worden geïntegreerd met de bestaande IT-infrastructuur van het bedrijf. Bovendien kun je een specialist in de hand nemen om regelmatige beveiligingsaudits uit te voeren om er zeker van te zijn dat de huidige beveiliging effectief blijft tegen nieuwe bedreigen.

Training, bewustwording en herstel

Een belangrijke component van een robuuste digitale beveiliging is het bewustzijn van medewerkers. Via training en bewustwordingsprogramma’s kunnen werknemers en het management van een bedrijf leren hoe ze veilig kunnen werken en potentiële bedreigingen kunnen herkennen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

In het geval van een beveiligingsincident is het fijn wanneer je een externe specialist hebt die hier snel op kan reageren met response- en herstelservices. Kies voor expert die klaar staat om direct in te kunnen grijpen, de oorzaak van een incident te identificeren en herstelmaatregelen te treffen om verdere schade te voorkomen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg