Koekenpan nodig? Waarom kiezen voor gietijzer

Met een goede koekenpan maak je heerlijke vleesgerechten. Er zijn een groot aantal verschillende soorten koekenpannen om uit te kiezen. De belangrijkste keuze die je moet maken, is het materiaal. Zo zijn er onder andere uitstekende koekenpannen van keramiek, van RVS en van gietijzer.

Ook al zijn gietijzeren koekenpannen vaak wat duurder en zwaarder, uit alle materialen die tot je beschikking staan is het een van de beste keuzes. Hier vind je 5 redenen waarom jouw volgende koekenpan van gietijzer gemaakt moet zijn.

Gietijzer gaat erg lang mee
Een groot voordeel van gietijzer is dat je er een pan voor het leven mee aanschaft. Ja, je moet een investering maken (er zijn echter ook prima betaalbare gietijzeren koekenpannen), maar deze pan hoef je daarna nooit meer te vervangen. Gietijzer is sterk, bijzonder hittebestendig en weinig complex. Onderhoud je gietijzeren koekenpan goed en deze gaat tientallen jaren mee.

Gietijzer en niets anders
Een ander groot voordeel van gietijzeren koekenpannen is dat ze behalve gietijzer weinig andere stoffen bevatten. Er is geen antiaanbaklaag aangebracht en deze pannen zijn vrij van PFOA, PFAS, PRTE en PFOS. Het voordeel van gietijzer is dat het een natuurlijke antiaanbaklaag ontwikkelt. Je brandt de pan eerst in met plantaardige olie zodat deze vanaf het begin goed is beschermd. Daarna wordt deze laag terwijl je de koekenpan gebruikt steeds beter. Je hoeft je met gietijzer dus geen zorgen te maken over schadelijke stoffen. Specialisten zoals Meesterslijpers verkopen ook inbrandolie voor een nog betere bescherming vanaf het eerste gebruik.

Geschikt voor elk kookstel
Niet alle pannen zijn altijd geschikt voor elke warmtebron. Bij gietijzer heb je dit probleem niet. Gietijzeren koekenpannen zijn geschikt voor elke warmtebron, waaronder inductie. Of je nu elektrisch kookt of op gas, je hoeft niets te veranderen in je keuken als je een gietijzeren koekenpan aanschaft.

Hoge temperaturen en goede warmteverdeling
Gietijzer is een materiaal dat zeer hoge temperaturen kan weerstaan. Dat betekent dat je vlees goed dichtschroeit en dat je aardappels goed knapperig worden. Het is wel belangrijk dat je daar dan ook een olie bij gebruikt die ook goed tegen deze hitte kan.

Gietijzer wordt wat langzamer warm, maar de warmte wordt dan erg goed door de gehele pan verspreid. Als deze eenmaal warm is, is hij gelijkwaardig warm en blijft de pan dat ook. Dat levert evenredig gegaarde gerechten op.

Kwaliteit
Goede gietijzeren koekenpannen zijn van hele hoge kwaliteit. De keuken van iemand die regelmatig en graag kookt zal bijna altijd een gietijzeren koekenpan en/of braadpan bevatten. Gietijzer roest niet, is gemakkelijk schoon te maken en leveren de beste resultaten op. En is deze pan voor jou te zwaar, dan kan je altijd kiezen voor een lichtgewicht gietijzeren koekenpan.

De beste pan uitkiezen
Hebben we je overtuigd van de vele voordelen van gietijzer? Dan is dit het moment om een goede pan uit te kiezen van hoge kwaliteit. Als gietijzer toch niet precies is wat je zoekt, kijk dan bij RVS koekenpannen. Dit is een uitstekend alternatief.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg