Wat zijn de belangrijkste woontrends van dit moment?

Het is heerlijk om je interieur af en toe eens te veranderen. Natuurlijk doe je dit niet maandelijks of zelfs niet jaarlijks, maar eens in de zoveel jaar is het toch echt weer eens tijd voor iets nieuws. Wil jij dan vooral uit gaan van de belangrijkste woontrends én wil je binnenkort lekker gaan shoppen om even een frisse wind door je huis te laten waaien? Wij geven je graag inzicht in de leukste en mooiste woontrends van dit moment.

De meest populaire vloeren voor je woonkamer

Tapijt en laminaat worden steeds verder naar achteren geschoven als het gaat om de meest populaire vloeren. We hebben namelijk te maken met nieuwe vloertrends. Zo is click PVC op dit moment razend populair, net als het plak PVC. De PVC vloeren zijn stijlvol, duurzaam en ook nog eens makkelijk schoon te houden. Een ideale keuze dus, zeker ook als je niet eindeloos wilt boenen om je vloer gewoon mooi te houden. Onder de vloertrends zijn ook de bamboe vloeren in opkomst. Dit heeft vooral te maken met de milieuvriendelijkheid ervan. Bamboe is een ecologisch verantwoorde keuze. Daarnaast is een vloer van bamboe ook nog eens sterk, onderhoudsvriendelijk én heel sfeervol.

Het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren

Een wat meer algemene woontrend is het gebruik van voornamelijk natuurlijke materialen en aardse kleuren in het interieur. We willen allemaal weer wat meer genieten van ‘zen’ in de woonkamer. Hierdoor zien we nieuwe materialen in het interieur voorkomen, zoals rotan, linnen en steen. Je kunt tegenwoordig zelfs behang van linnen kopen! Daarnaast zien we ook materialen terugkomen die eigenlijk nooit uit de tijd zijn geweest, zoals hout. Aardse kleuren zoals beige, terracotta en olijfgroen brengen de natuur naar binnen en daar voelen we ons prettig bij. Deze trend is vooral ook voortgekomen uit de toegenomen aandacht voor duurzaamheid.

Meubels die zowel minimalistisch als multifunctioneel zijn

Eenvoud en functionaliteit komen steeds vaker samen in onze meubelstukken. Het minimalistische interieur komt echt weer een beetje terug, maar we vinden het wel belangrijk dat dit niet ten koste gaat van de functionaliteit. Dit is overigens eerder een echte woontrend geweest, voornamelijk aan het begin van de jaren negentig. Wel zijn de meubels natuurlijk een stuk moderner geworden als het om de uitstraling gaat. Uitschuifbare eettafels, meubels met ingebouwde opbergruimte en modulaire meubels zijn dé trend onder de multifunctionele en minimalistische meubelstukken.

Duurzaam en ecologisch verantwoord wonen

De trend naar duurzaamheid en ecologisch verantwoord wonen blijft groeien. Velen willen hun steentje bijdragen op het gebied van verduurzaming en dit zien we ook terug als het gaat om woontrends. We kiezen steeds vaker voor energiezuinige oplossingen in onze woningen, zoals voor ledverlichting, maar we zien ook meer duurzame materialen terug in de woonkamers. Steeds meer woonproducten worden geheel of gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen, van meubels tot woonaccessoires. Zo kun je mooi wonen én direct wat meer aandacht besteden aan een betere zorg voor het milieu.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg