Kerkganger schadevergoeding en taakstraf opgelegd voor mishandeling journalist

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk a/d IJssel – De 43-jarige kerkganger uit Krimpen a/d IJssel moet zestig uur taakstraf vervullen en €500,- schadevergoeding betalen aan de verslaggever die hij mishandelde. De strafbeschikking is hem vrijdag 4 juni opgelegd tijdens een OM-hoorzitting.

Zondag 28 maart deden verscheidene journalisten verslag bij de Mieraskerk in Krimpen, omdat het gebedshuis de deuren weer massaal openden voor haar leden, ondanks corona.

- Advertisement -

Het slachtoffer, een verslaggever bij RTV Rijnmond, probeerde kerkgangers naar hun zienswijzen te vragen toen deze plots in zijn rug werd aangevallen door een kerkganger.

Maatschappelijke onrust
Bestuursleden van de kerk haalden de dader direct naar binnen. De man werd later die ochtend door de politie aangehouden. Publiekelijk vertelde het kerkbestuur dat het nooit had mogen gebeuren. Tegelijkertijd sprak de al eerder in opspraak geraakte dominee steun uit voor de belager.

Ondanks dat het slachtoffer geen letsel overhield aan de belaging, zat de schrik er wel goed in. Ook zorgde het incident voor maatschappelijke onrust. Zowel om het feit dat de kerkgangers van zowel de Mieraskerk als op Urk zich onpasselijk gedroegen, alsmede het feit dat er wederom een journalist werd belaagd.

OM-hoorzitting
De mishandelaar is niet voor de rechter gekomen, maar is daarentegen op een besloten OM-hoorzitting gedaagd. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft daar de strafbeschikking van zestig uur taakstraf en 500 euro schadevergoeding opgelegd. De man heeft twee weken de tijd om in verzet te gaan. Indien dit het geval is, komt de zaak alsnog voor de rechter.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...

Voertuig raakt te water, bestuurster lichtgewond N210 Lekkerkerk

Lekkerkerk - Donderdagavond even na 18:30 uur is er een voertuig te water geraakt aan de CG Roosweg...

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...