Geen enkel bedrijf kan nog zonder automatisering

Enkele decennia geleden konden we het ons nog maar amper voorstellen, maar vandaag de dag weten we niet beter. De computer is niet meer weg te denken. Niet uit onze huizen, maar ook zeker niet bij bedrijven en instellingen. Of het nu een ziekenhuis is of een administratiekantoor of een winkel, overal heeft automatisering en digitalisering zijn intrede gedaan.

Betrouwbare hardware

Bedrijven moeten voor hun automatisering kunnen vertrouwen op betrouwbare hardware. Voor een bedrijfsnetwerk is meer nodig dan een enkele computer. In grote bedrijven staan vaak meerdere serverkasten waarin apparatuur is geplaatst die al het dataverkeer in goede banen moet leiden. Er is een server voor het aansturen van terminals, een server voor het e-mailverkeer en een server waarop back-ups worden gemaakt van belangrijke data. Als zo’n server een storing heeft dan heeft dat vaak verstrekkende gevolgen voor het bedrijf. Afhankelijk van de ernst van de storing kan er soms helemaal niet worden gewerkt. Beveiliging van servers speelt een belangrijke rol. Als hackers toegang krijgen, kunnen ze systemen platleggen of gijzelen, maar er kan vaak ook gevoelige data worden gestolen. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben, zowel voor het bedrijf als voor de slachtoffers.

Een snel en stabiel netwerk

Een bedrijf moet kunnen vertrouwen op en snel een vooral stabiel en snel netwerk. Medewerkers willen niet voortdurend moeten wachten als ze gegevens opvragen of te maken krijgen met een haperende verbinding tijdens een videocall met een klant in het buitenland. Als er een bedrijfsnetwerk wordt geïnstalleerd is het daarom belangrijk dat dit voldoende capaciteit heeft. Daarvoor wordt in eerste instantie gekeken naar het aantal gebruikers en de hoeveelheid data die wordt gebruikt, bijvoorbeeld als er een webshop aan het bedrijf is gekoppeld.

Wat heb je nodig voor een goed bedrijfsnetwerk?

Voor een bedrijfsnetwerk is meer nodig dan één enkele kabel vanaf de glasvezelaansluiting. Bij UTP-kabel.nl kun je alles bestellen wat je nodig hebt om een eigen bedrijfsnetwerk op te zetten. Als je dit te ingewikkeld vindt dan kun je dit natuurlijk ook uitbesteden. Veel bedrijven maken gebruik van een extern IT bedrijf om hun zakelijke netwerk te beheren en te onderhouden. Er komt namelijk nogal wat bij kijken als het om een groter netwerk gaat. Er moeten regelmatig updates worden geplaatst van netwerksoftware en van pakketten die je gebruikt voor specifieke toepassingen binnen je bedrijf. Als er een storing is dan moet die natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost om ervoor te zorgen dat iedereen weer kan werken of dat de website weer zonder problemen online is. Dat kan een extern bedrijf voor je regelen als je een contract afsluit met de juiste afspraken over service en ondersteuning. Let ook goed op de veiligheid. Maak goede afspraken met je personeel over wat zij wel en niet kunnen doen via het netwerk van de werkgever. Zo voorkom je dat virussen en andere schadelijke zaken kunnen binnendringen in je bedrijfsnetwerk.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg