Derde aanhouding in onderzoek liquidatie Ergin Başakçi Prins Hendrikkade Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam/ Diemen/ Amsterdam – Dinsdagochtend heeft een arrestatieteam in Diemen een derde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Ergin Başakçi. Eerder werden al twee Amsterdammers aangehouden. Die zijn beiden voorgeleid en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De derde verdachte, een eveneens 25-jarige man, werd dinsdagochtend vroeg van zijn bed gelicht van zijn woning in Diemen. Net als de andere twee mannen wordt ook hij verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Başakçi, die op 28 augustus werd doodgeschoten op het terras van een café op de Prins Hendrikkade.

- Advertisement -

Verschillende telefoons
De woning van de verdachte is na zijn aanhouding doorzocht. Net als bij de voorgaande doorzoekingen zijn er verschillende telefoons in beslag genomen. De telefoons worden, net als de eerder in beslag genomen auto’s, onderzocht.

Belangrijkste verdachten
Afgaande op camerabeelden en bewegingen van de betrokken auto’s vermoedt het onderzoeksteam dat er bij de liquidatie van Basakci drie verdachten direct betrokken zijn. Met deze drie aanhoudingen denkt het team een belangrijke slag geslagen te hebben. De eerste aanhouding was vrijdag 6 april in de Amsterdamse wijk Zeeburg. Vrijdag 13 april werd in Amsterdam-Oost de tweede verdachte aangehouden. Beiden verdachten zijn voorgeleid aan een rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld. Na deze termijn zal opnieuw getoetst worden of de mannen nog langer vast moeten blijven zitten. De verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen met hun advocaat spreken.

20.000 euro beloning
Het is nog steeds onduidelijk wat het motief is voor de moord op Başakçi. De politie is nog steeds op zoek naar informatie die meer duidelijkheid kan geven over het leven en de contacten van Başakçi. Ook ligt er nog steeds 20.000 euro beloning voor de gouden tip. Wilt u een vertrouwelijk gesprek met de politie, neem dan contact op met het Team Nationale Inlichtingen via 079- 3458 999. Natuurlijk kunt u ook gewoon bellen met 0900-8844, mailen met tgo.rotterdam.team2@politie.nl of anoniem bellen via M. 0800-7000.

Zie ook onderstaande onderwerp.

Tweede aanhouding in onderzoek liquidatie Ergin Başakçi

20.000 euro beloning in onderzoek Rotterdamse liquidatie; sporen wijzen naar Amsterdam en Diemen

Doodgeschoten man uit Hellevoetsluis vermoedelijk gevolgd Prins Hendrikkade Rotterdam

Grootschalig onderzoek na dodelijk schietincident Prins Hendrikkade Rotterdam

Man overleden na schietincident Prins Hendrikkade Rotterdam (video)

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...

Drie aanhoudingen in groot drugsonderzoek Rotterdam-Zuid

Rotterdam Zuid - De politie heeft dinsdag 16 april jl. drie mannen aangehouden in een groot drugsonderzoek. De...