Drie aanhoudingen in onderzoek naar autobranden en vernielingen

Date:

Deel bericht:

Leidschendam-Voorburg – In het onderzoek naar de autobranden en vernielingen in Leidschendam en Voorburg zijn zaterdag 2 maart drie verdachten aangehouden.

De drie verdachten van 18, 19 en 22 jaar oud worden verdacht van meerdere brandstichtingen. De verdachten zitten vast en zitten in alle beperkingen, wat inhoudt dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden is de politie voorlopig terughoudend met het delen van informatie over deze aanhoudingen.

- Advertisement -

Laatst werd eveneens een auto in beslag genomen in de Van Everdingenstraat in Voorburg.

Reeks branden en vandalisme
De gemeente Leidschendam-Voorburg wordt al enkele weken geteisterd door verscheidene autobranden en ander vandalisme. Een tiental auto’s, waaronder een politievoertuig, gingen in vlammen op. Ook werden meerdere brievenbussen, auto’s en huizen beschadigd door explosies, vermoedelijk door zwaar vuurwerk.

Mede door de vele commotie die hierop ontstond, richtte de politiechef en burgemeester een speciaal politieteam op om de incidenten te onderzoeken. Na de recente aanhoudingen is het afwachten of het vandalisme zal stoppen.

- Advertisement -

Gerelateerd