Geen geld en geen uitvaartverzekering? [ADV]
via

 

 

Storm Ellen houdt huis in de regio

Storm Ellen houdt huis in de regio

Regio - Na storm Ciara en storm Dennis is het dit weekend de beurt voor storm Ellen. Ondanks dat de storm lang niet zo zwaar is als de voorgaande stormen van afgelopen weekenden, moet de brandweer toch regelmatig uitrukken voor diverse stormschades. Foto's door Remco...

Zodra u komt te overlijden is het de uitvaartverzekering die de kosten voor de uitvaart kan dekken. Tenminste, op het moment dat u hier een polis voor heeft. Indien u die polis niet heeft kunt u de uitvaart zelf betalen, mits daar het geld beschikbaar voor is natuurlijk. Heeft u geen geld en geen uitvaartverzekering? Dan zijn er nog een paar alternatieven beschikbaar. U kunt dan denken aan uw nabestaanden of aan de gemeente.

Kosten voor de nabestaanden

Indien u geen geld heeft voor de uitvaart en u ook geen uitvaartverzekering heeft afgesloten zullen uw nabestaanden voor de kosten op moeten draaien. Op het moment dat er geen erfenis is betekent dit dat zij de kosten uit eigen portemonnee moeten betalen. Willen de nabestaanden aanspraak maken op een erfenis in de vorm van spullen? Zoals dierbare sieraden of andere materialen? Dan zullen ze ook de kosten voor de uitvaart op zich moeten nemen. Indien ze dat niet doen hebben ze aan de andere kant ook geen mogelijkheid om ergens aanspraak op te maken. Dat kan vooral lastig blijken wanneer er schulden zijn, want die zullen ze dan ook over moeten nemen.

Uitvaart door de gemeente

Weigeren de nabestaanden de kosten voor de uitvaart op zich te nemen en besluiten ze daarom ook af te zien van een eventuele erfenis? Indien u ook zelf geen geld meer had en geen uitvaartverzekering heeft zal de gemeente de kosten voor de uitvaart betalen. Houd er rekening mee dat het gaat om een zeer sobere uitvaart. Ook hebben de nabestaanden niet de mogelijkheid om aan te geven wat uw laatste wensen zouden zijn. Het is daarom verstandig om zelf geld apart te houden voor de uitvaart of daarvoor gebruik te maken van een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering

U kunt er dus voor kiezen om de uitvaart zelf te betalen van spaargeld. U dient er dan wel zeer zeker van te zijn dat dit geld beschikbaar is bij overlijden. Hierom is er eigenlijk meer zekerheid bij het gebruik van de uitvaartverzekering. Er zijn in Nederland diverse verzekeraars actief die uitvaartverzekeringen aanbieden. Neem eens een kijkje op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com om het aanbod in Nederland te vergelijken.

 

Geen geld en geen uitvaartverzekering? [ADV]
Schrijver:

 

 

Zodra u komt te overlijden is het de uitvaartverzekering die de kosten voor de uitvaart kan dekken. Tenminste, op het moment dat u hier een polis voor heeft. Indien u die polis niet heeft kunt u de uitvaart zelf betalen, mits daar het geld beschikbaar voor is natuurlijk. Heeft u geen geld en geen uitvaartverzekering? Dan zijn er nog een paar alternatieven beschikbaar. U kunt dan denken aan uw nabestaanden of aan de gemeente.

Kosten voor de nabestaanden

Indien u geen geld heeft voor de uitvaart en u ook geen uitvaartverzekering heeft afgesloten zullen uw nabestaanden voor de kosten op moeten draaien. Op het moment dat er geen erfenis is betekent dit dat zij de kosten uit eigen portemonnee moeten betalen. Willen de nabestaanden aanspraak maken op een erfenis in de vorm van spullen? Zoals dierbare sieraden of andere materialen? Dan zullen ze ook de kosten voor de uitvaart op zich moeten nemen. Indien ze dat niet doen hebben ze aan de andere kant ook geen mogelijkheid om ergens aanspraak op te maken. Dat kan vooral lastig blijken wanneer er schulden zijn, want die zullen ze dan ook over moeten nemen.

Uitvaart door de gemeente

Weigeren de nabestaanden de kosten voor de uitvaart op zich te nemen en besluiten ze daarom ook af te zien van een eventuele erfenis? Indien u ook zelf geen geld meer had en geen uitvaartverzekering heeft zal de gemeente de kosten voor de uitvaart betalen. Houd er rekening mee dat het gaat om een zeer sobere uitvaart. Ook hebben de nabestaanden niet de mogelijkheid om aan te geven wat uw laatste wensen zouden zijn. Het is daarom verstandig om zelf geld apart te houden voor de uitvaart of daarvoor gebruik te maken van een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering

U kunt er dus voor kiezen om de uitvaart zelf te betalen van spaargeld. U dient er dan wel zeer zeker van te zijn dat dit geld beschikbaar is bij overlijden. Hierom is er eigenlijk meer zekerheid bij het gebruik van de uitvaartverzekering. Er zijn in Nederland diverse verzekeraars actief die uitvaartverzekeringen aanbieden. Neem eens een kijkje op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com om het aanbod in Nederland te vergelijken.

 

Storm Ellen houdt huis in de regio

Storm Ellen houdt huis in de regio

Regio - Na storm Ciara en storm Dennis is het dit weekend de beurt voor storm Ellen. Ondanks dat de storm lang niet zo zwaar is als de voorgaande stormen van afgelopen weekenden, moet de brandweer toch regelmatig uitrukken voor diverse stormschades. Foto's door Remco...