dinsdag, juni 22, 2021
13.4 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021
AdvertorialGeen geld en geen uitvaartverzekering?

Geen geld en geen uitvaartverzekering? [ADV]

-

Geen geld en geen uitvaartverzekering? [ADV]

- Advertisement -
- Advertisement -

Zodra u komt te overlijden is het de uitvaartverzekering die de kosten voor de uitvaart kan dekken. Tenminste, op het moment dat u hier een polis voor heeft. Indien u die polis niet heeft kunt u de uitvaart zelf betalen, mits daar het geld beschikbaar voor is natuurlijk. Heeft u geen geld en geen uitvaartverzekering? Dan zijn er nog een paar alternatieven beschikbaar. U kunt dan denken aan uw nabestaanden of aan de gemeente.

Kosten voor de nabestaanden

Indien u geen geld heeft voor de uitvaart en u ook geen uitvaartverzekering heeft afgesloten zullen uw nabestaanden voor de kosten op moeten draaien. Op het moment dat er geen erfenis is betekent dit dat zij de kosten uit eigen portemonnee moeten betalen. Willen de nabestaanden aanspraak maken op een erfenis in de vorm van spullen? Zoals dierbare sieraden of andere materialen? Dan zullen ze ook de kosten voor de uitvaart op zich moeten nemen. Indien ze dat niet doen hebben ze aan de andere kant ook geen mogelijkheid om ergens aanspraak op te maken. Dat kan vooral lastig blijken wanneer er schulden zijn, want die zullen ze dan ook over moeten nemen.

Uitvaart door de gemeente

Weigeren de nabestaanden de kosten voor de uitvaart op zich te nemen en besluiten ze daarom ook af te zien van een eventuele erfenis? Indien u ook zelf geen geld meer had en geen uitvaartverzekering heeft zal de gemeente de kosten voor de uitvaart betalen. Houd er rekening mee dat het gaat om een zeer sobere uitvaart. Ook hebben de nabestaanden niet de mogelijkheid om aan te geven wat uw laatste wensen zouden zijn. Het is daarom verstandig om zelf geld apart te houden voor de uitvaart of daarvoor gebruik te maken van een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering

U kunt er dus voor kiezen om de uitvaart zelf te betalen van spaargeld. U dient er dan wel zeer zeker van te zijn dat dit geld beschikbaar is bij overlijden. Hierom is er eigenlijk meer zekerheid bij het gebruik van de uitvaartverzekering. Er zijn in Nederland diverse verzekeraars actief die uitvaartverzekeringen aanbieden. Neem eens een kijkje op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com om het aanbod in Nederland te vergelijken.

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval hadden gepleegd aan de...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij een steekincident op de...

Rotterdamse politie neemt illegaal Afrikaans hout in beslag bij importeur

Rotterdam - In een onderzoek naar een Nederlandse houtimporteur heeft de politie op maandag 21 juni 820 kubieke meter...

Politie houdt verkeerscontrole op de Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft maandagmorgen op de Strevelsweg een korte verkeerscontrole gehouden. Bestuurders van 54 voertuigen gingen aan...
- Advertisement -

Drie gewonden bij ongeval Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag zijn bij een ongeluk tussen twee personenvoertuigen meerdere personen gewond...

Auto uitgebrand na explosie Waterpasstraat Rotterdam

Rotterdam - Bewoners van de Waterpassstraat zijn afgelopen nacht rond 01.00 uur opgeschrikt door een enorme knal. Niet veel...

Must read

Twee doden na schietpartij Loosduinse Hoofdstraat Den Haag

Den Haag - Bij een schietincident aan de Loosduinse...

Laffe man beroofd jongetje (7) Westlandseplein Den Haag

Den Haag - Een 7-jarige jongen is woensdagmiddag op...