Opnieuw grimmige sfeer in Den Haag

zaterdag 28 december 2019 15:27

Den Haag -Vrijdagavond 27 december was het opnieuw grimmig in Den Haag. Een grote groep jongeren stond op het plein, zij gooide met vuurwerk en veroorzaakte een aantal branden.

De politie zag zich niet in staat om contact te leggen met de groep om een veilige werkruimte voor de brandweer te creëren. Hierop werd de Mobiele Eenheid opgesteld en stonden gereed om op te treden.

Uiteindelijk is de groep uit eigen beweging het plein afgegaan. De Mobiele Eenheid is gebleven om de veiligheid voor de brandweer te garanderen. Uiteindelijk zijn er nog twee Hagenaren van 17 en 19 jaar aangehouden voor belediging. Eén van de twee verzette zich bij de arrestatie.

Zwaar vuurwerk naar politievoertuig
Een groep jongeren gooide rond 22.30 uur vanaf het Doctor de Visserplein zwaar vuurwerk naar een politievoertuig. Doordat de bestuurder alert reageerde door het politievoertuig naar achteren te rijden, ontplofte het projectie niet onder, maar vlakbij het voertuig en is mogelijk erger voorkomen. De politie zoekt getuigen voor dit vergrijp.

Er is aangifte gedaan door de agenten en de politie doet onderzoek. Daarom roept de politie getuigen op om zich te melden. Zag u wie het zware vuurwerk naar de politieauto gooide of hebt u camerabeelden waarop het incident te zien is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via 0800-7000.


Langer ongeregeldheden
In Den Haag zijn er deze maand al meerdere keren ongeregeldheden geweest in verschillende wijken, waaronder Duindorp, Scheveningen en Laak. De politie moest geregeld optreden en er volgden tientallen aanhoudingen.

 

0 reacties

Opnieuw grimmige sfeer in Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag -Vrijdagavond 27 december was het opnieuw grimmig in Den Haag. Een grote groep jongeren stond op het plein, zij gooide met vuurwerk en veroorzaakte een aantal branden.

De politie zag zich niet in staat om contact te leggen met de groep om een veilige werkruimte voor de brandweer te creëren. Hierop werd de Mobiele Eenheid opgesteld en stonden gereed om op te treden.

Uiteindelijk is de groep uit eigen beweging het plein afgegaan. De Mobiele Eenheid is gebleven om de veiligheid voor de brandweer te garanderen. Uiteindelijk zijn er nog twee Hagenaren van 17 en 19 jaar aangehouden voor belediging. Eén van de twee verzette zich bij de arrestatie.

Zwaar vuurwerk naar politievoertuig
Een groep jongeren gooide rond 22.30 uur vanaf het Doctor de Visserplein zwaar vuurwerk naar een politievoertuig. Doordat de bestuurder alert reageerde door het politievoertuig naar achteren te rijden, ontplofte het projectie niet onder, maar vlakbij het voertuig en is mogelijk erger voorkomen. De politie zoekt getuigen voor dit vergrijp.

Er is aangifte gedaan door de agenten en de politie doet onderzoek. Daarom roept de politie getuigen op om zich te melden. Zag u wie het zware vuurwerk naar de politieauto gooide of hebt u camerabeelden waarop het incident te zien is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via 0800-7000.


Langer ongeregeldheden
In Den Haag zijn er deze maand al meerdere keren ongeregeldheden geweest in verschillende wijken, waaronder Duindorp, Scheveningen en Laak. De politie moest geregeld optreden en er volgden tientallen aanhoudingen.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!