dinsdag, juli 27, 2021
18.1 C
Rotterdam
dinsdag 27 juli 2021

Tiental mensen nog vast na ongeregeldheden in Den Haag

Den Haag – Van de ongeveer vierhonderd personen die gisteren zijn aangehouden bij de demonstratie op het Malieveld, zitten nog zo’n tien tot vijftien mensen vast. Dat heeft de politie laten weten.

Gisteren kwamen een aantal honderd man bijeen in Den Haag om te demonstreren tegen de coronaspoedwet (die nog in de maak is) en voor verdere versoepeling van de corona-maatregelen. In eerste instantie was de manifestatie verboden, omdat de beoogde planning voor een te hoge opkomst zou zorgen. De lokale driehoek oordeelde daarmee dat de veiligheid voor de volksgezondheid en de openbare orde te erg in het geding kwam. Ook een kort geding door de organisatie had geen succes.


Lees ook: Honderden arrestaties na betogingen tegen Coronaspoedwet op Malieveld Den Haag


In de ochtend werden al enkele tientallen demonstranten van het Malieveld gestuurd. Toen er toch enkele honderden rond één uur bijeen waren gekomen, gaf de burgemeester toestemming voor een kort protest. Inmiddels was ook een grote groep relschoppers zich komen mengen bij de manifestatie. Dit zorgde uiteindelijk voor een confrontatie bij onder andere het centraal station. De politie moest daardoor hard ingrijpen.

Het protest op het Malieveld zelf verliep vreedzaam. Wel moesten de demonstranten worden opgepakt toen zij ondanks meerdere vorderingen van de politie weigerenden te vertrekken. Zo’n vierhonderd personen werden in totaal opgepakt op grond van de wet openbare manifestaties. Het merendeel van de gearresteerden werd ’s avonds alweer heengezonden. Tien tot vijftien personen zitten nog vast. Zij worden verdacht van zwaardere vergrijpen.

Reactie Minister-President
Ook Minister-President Rutte heeft zich inmiddels uitgelaten over de demonstratie. Hij vindt dat de mensen die bezorgd zijn over hun vrijheden het volste recht hadden op te demonstreren, maar dat een groep doelbewust is gekomen om voor onrust te zorgen en misbruik te maken van de situatie.

Related Articles

Woning aan Persoonskade in Rotterdam beschoten; Politie zoekt getuigen

0
Rotterdam - Op 26 juli is een woning aan de Persoonskade in Rotterdam beschoten. De...

Slachtoffer schietincident Schiedam overleden; Twee verdachten aangehouden

0
Schiedam - Het slachtoffer dat maandagmiddag werd neergeschoten op de Loeffstraat in Schiedam, is overleden...

Politie op zoek naar vermiste 13-jarige Chaheny

0
De politie is op zoek naar de 13-jarige Chaheny, ze is op 24-07 weggegaan van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Slachtoffer van Schiedamse schietpartij alsnog overleden

Slachtoffer van Schiedamse schietpartij alsnog overleden [...]

Woning beschoten op Rotterdam-Zuid

Woning beschoten op Rotterdam-Zuid [...]

Rotterdams meisje van 13 jaar al drie dagen vermist

Rotterdams meisje van 13 jaar al drie dagen vermist [...]

Oprichter Kees Veldboer Ambulance Wens onverwacht overleden

Oprichter Kees Veldboer Ambulance Wens onverwacht overleden [...]

Koopgoot wordt even ‘Koopsloot’ in binnenstad Rotterdam

Koopgoot wordt even ‘Koopsloot’ in binnenstad Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,004VolgersVolg