vrijdag, mei 14, 2021
9.5 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Tiental mensen nog vast na ongeregeldheden in Den Haag

Den Haag – Van de ongeveer vierhonderd personen die gisteren zijn aangehouden bij de demonstratie op het Malieveld, zitten nog zo’n tien tot vijftien mensen vast. Dat heeft de politie laten weten.

Gisteren kwamen een aantal honderd man bijeen in Den Haag om te demonstreren tegen de coronaspoedwet (die nog in de maak is) en voor verdere versoepeling van de corona-maatregelen. In eerste instantie was de manifestatie verboden, omdat de beoogde planning voor een te hoge opkomst zou zorgen. De lokale driehoek oordeelde daarmee dat de veiligheid voor de volksgezondheid en de openbare orde te erg in het geding kwam. Ook een kort geding door de organisatie had geen succes.


Lees ook: Honderden arrestaties na betogingen tegen Coronaspoedwet op Malieveld Den Haag


In de ochtend werden al enkele tientallen demonstranten van het Malieveld gestuurd. Toen er toch enkele honderden rond één uur bijeen waren gekomen, gaf de burgemeester toestemming voor een kort protest. Inmiddels was ook een grote groep relschoppers zich komen mengen bij de manifestatie. Dit zorgde uiteindelijk voor een confrontatie bij onder andere het centraal station. De politie moest daardoor hard ingrijpen.

Het protest op het Malieveld zelf verliep vreedzaam. Wel moesten de demonstranten worden opgepakt toen zij ondanks meerdere vorderingen van de politie weigerenden te vertrekken. Zo’n vierhonderd personen werden in totaal opgepakt op grond van de wet openbare manifestaties. Het merendeel van de gearresteerden werd ’s avonds alweer heengezonden. Tien tot vijftien personen zitten nog vast. Zij worden verdacht van zwaardere vergrijpen.

Reactie Minister-President
Ook Minister-President Rutte heeft zich inmiddels uitgelaten over de demonstratie. Hij vindt dat de mensen die bezorgd zijn over hun vrijheden het volste recht hadden op te demonstreren, maar dat een groep doelbewust is gekomen om voor onrust te zorgen en misbruik te maken van de situatie.

Related Articles

Brand verwoest woning Groenlust Gouda

0
Gouda - Een flinke brand die begon in een slaapkamer van een woning aan het...

Gewonde man zwaait met mes Zweedsestraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft donderdagavond op de Zweedsestraat in Rotterdam een man aangehouden. De...

Auto net niet te water Oudelandselaan Berkel en Rodenrijs

0
Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is donderdagmiddag door een nog onbekende oorzaak van de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's [...]

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage [...]

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door [...]

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg