Ierse rockers ‘Therapy?’ vieren 30-jarig jubileum in Paard

Op 27 januari 2022 komt de Ierse rockband Therapy? naar Het Paard in Den Haag. Het drietal werd bekend in de jaren ’90, toen het album Troublegum insloeg als een bom en onder meer Pinkpop platgespeeld werd. Hun nummer Diane werd op meerdere radiozenders tegelijk gedraaid toen prinses Diana was overleden. Nog steeds is de band actief, sterker nog: ze bestaat 30 jaar en viert dat met een clubtour.

Voorpret op live muziek

In een tijd dat er weinig tot geen speeltijd is voor muzikanten, worden de agenda’s weer hoopvol ingevuld. Ook bands en andere artiesten over de hele wereld zullen tandenknarsend en duimen draaiend hun financiën bekijken, een persoonlijke lening overwegen of zich zelfs omscholen. Maar wie weet hoe de wereld er in januari 2022 uitziet. Het aankondigen van concerten en andere evenementen is dus een schot voor de boeg, in die zin dat het bij elke persconferentie maar weer afwachten is of en hoe allerlei festijnen doorgang kunnen vinden. Maar wanneer straks ‘alles weer mag’, zoals iedereen het uitdrukt, moeten podia en theaters wel een programma hebben. En thuis alvast wat voorpret hebben is natuurlijk altijd coronaproof.

 

Het begin

Andy Cairns (zang en gitaar) en Micheal McKeegan (bas) vormen de harde kern van de band, die wat bezettingswisselingen kende in het begin. Tussen alle britpop uit het Verenigd Koninkrijk en de grunge uit het westen van de Verenigde Staten wisten de heren hun plek op de grote festivals te veroveren met hun plaat Troublegum, die met singles als Die Laughing, Nowhere en Trigger Insideeen klassieker werd. De liedjes waren gestoeld op punk en rock met de klassieke popformule, dus kort maar krachtig. De teksten waren veelal grimmig. Het sloeg aan en een zegetocht door Europa was het logische gevolg.

Diane

De platen Semi-Detached en Infernal Love brachten ook succes. Therapy? speelde onder meer op Pinkpop in 1994. Op YouTube is een band te zien die zich moeiteloos en succesvol staande houdt op het grote podium, daar neergezet tussen zwaargewichten als Crowded House, Björk en Rage Against The Machine. De in dat jaar uitgebrachte ballad Diane, een cover van punkband Hüsker Dü, werd door diverse radiozenders gelijktijdig gedraaid toen Lady Di was komen te overlijden in 1997. Na deze succesjaren sloeg de band een wat hardere weg in, meer gericht op punkrock en minder op pop, waardoor andere grote hits uitbleven. Het publiek bleef Therapy?

echter hondstrouw. Het is dan ook niet de eerste keer dat de Ieren hun tourbus bij Het Paard parkeren. Over ongeveer een jaar – op 27 januari 2022 – is het weer zo ver. Tickets zijn verkrijgbaar via paard.nl.


Dit is een advertorial, dit houdt in dat er betaald is om het artikel te plaatsen. Ook interesse in deze mogelijkheden. Neem contact met ons op.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg