dinsdag, augustus 3, 2021
11.8 C
Rotterdam
dinsdag 3 augustus 2021
AdvertorialWist je dat een BHV-organisatie binnen je bedrijf verplicht...

Wist je dat een BHV-organisatie binnen je bedrijf verplicht is

-

Wist je dat een BHV-organisatie binnen je bedrijf verplicht is

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

Bij brand of een andere calamiteit is het van groot belang dat het bedrijf een goede BHV-organisatie heeft ingericht en een veiligheidsplan heeft uitgewerkt. Elke dag gebeuren er op bedrijven honderden ongelukken of er ontstaan branden binnen bedrijven. Het hebben brand- en vluchtveiligheidsmiddelen en een BHV-organisatie kan letterlijk levens redden.

Op dinsdag 29 juni 2021 ontstond er in het Winkelcentrum Alexandrium III in het overdekte gedeelte brand in een restaurant. De brand was ontstaan in een gasleiding en zorgde al snel voor een flinke rookontwikkeling. de BHV-organisatie binnen het gebouw wist binnen korte tijd iedereen veilig naar buiten te brengen. Bij aankomst van de brandweer was er vrijwel niemand meer in het gebouw.

Het hebben van goed opgeleide BHV-ers is verplicht

Elke werkgever is verplicht om een BHV-organisatie op te richten binnen het bedrijf. Bij kleinschalige bedrijven kan dat de werkgever zelf zijn. De werkgever is verplicht om bij calamiteiten in het bedrijf eerste hulp te kunnen verlenen of indien mogelijk . De BHV-ers moeten hiervoor frequent worden bijgeschoold. Er zijn talloze organisatie die deze cursussenen verzorgen. De beste organisaties zijn aangesloten bij het Nederlandse Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV)

Hoeveel BHV-ers je moet opleiden is niet meer in de wet vastgelegd, je moet rekening houden met de grootte van je bedrijf en  Bij het bepalen van de manier van bedrijfshulpverlening en het aantal BHV’ers moet je rekening houden met de grootte van je organisatie en Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Daarom is het aantal BHV’ers niet wettelijk vastgelegd. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat een bedrijf in de industrie andere eisen heeft als een lokale buurtsuper.

Naast het opleiden van BHV-ers moet je ervoor zorgen dat er binnen het bedrijf voldoende veiligheidsmiddelen aanwezig zijn. Denk daarbij aan de juiste bordjes voor nooduitgangen maar ook verbandtrommels, een speciale voor bij de trappen en bijvoorbeeld een AED voor reanimaties. Deze middelen koop je bijvoorbeeld bij een groothandel brandbeveiliging of een AED verstrekker. Wanneer je een AED wilt aanschaffen is de keuze voor een huur AED wellicht de verstandigste. Deze AED’s worden getest door het verhuurbedrijf en onderhouden.


Dit betrof een gesponsord artikel
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld.


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Woning beschoten Nassaustraat Rotterdam

Rotterdam - Wederom is Rotterdam-Zuid afgelopen nacht opgeschrikt vanwege een schietpartij. Rond 01.30 uur werd er op een woning...

Woningen ontruimd na uitslaande brand Norma Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - In een woning aan de Norma in Capelle aan den IJssel heeft een uitslaande...

Rutte: kleine eendaagse buitenfestivals kunnen toch doorgang vinden

Maandagmiddag 2 augustus hield Mark Rutte een persconferentie omtrent festivals. Hierin werd aangekondigd dat kleine eendaagse buitenfestivals onder strikte...

Schietpartij blijkt spelende jongetjes met luchtbuks van papa Kanaalweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit voor een schietpartij op de Kanaalweg in Capelle aan...
- Advertisement -

Twee auto’s verwoest door nachtelijke brand in Vlaardingen

Vlaardingen - In de vroege uurtjes van maandag 2 augustus zijn twee auto's compleet verwoest door brand. De politie...

Twee tieners aangehouden in Dordrecht na achtervolging in gestolen auto

Dordrecht - Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht zijn op zondag 1 augustus in hun eigen...

Must read

Brand in magazijn Luxemburglaan Zoetermeer

Zoetermeer - Woensdagmiddag 15 mei rond 15.45 uur...

Honderden kilo’s cocaïne aangetroffen in verborgen ruimte bestelbus

Rotterdam - De politie ontdekte woensdagochtend bij een controle...