Welke schoenen draag je onder een jurk?

Date:

Deel bericht:

Op zomerse dagen wil jij je ongetwijfeld lekker en luchtig kleden. Daarom besluit je mogelijk een T-shirt en korte broek aan te trekken. Dit is inderdaad een optie, maar veel vrouwen vinden het ook prettig om op warme dagen een jurk te dragen. Niet gek, want dit is nou eenmaal een luchtig kledingstuk. Nadeel van jurken is alleen dat veel vrouwen niet weten welke schoenen zij hieronder kunnen dragen. Uiteraard trek je damesschoenen aan, maar de vraag is alleen welke. Vind je het ook lastig om te kiezen welke schoenen je onder jouw jurk draagt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst namelijk een aantal opties op een rijtje.

1. Sneakers
Sneakers zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Waar je ook kijkt, je ziet altijd wel iemand op deze schoenen lopen. Sneakers zijn niet alleen populair onder mannen, maar ook vrouwen lopen er maar wat graag op. Dit komt vooral doordat je deze schoenen met nagenoeg alle kledingstukken kunt combineren. Zo kun je sneakers bijvoorbeeld prima dragen onder een jurk. Bang dat je met deze schoenen afbreuk doet aan jouw uitstraling? Dat is nergens voor nodig. Als je sneakers voor dames onder een jurk draagt, creëer je namelijk een speelse en sportieve look. Daarbij komt dat deze schoenen ook nog eens lekker zitten.

2. Loafers
Vind je sneakers niet echt geschikte schoenen voor in de zomer? Dan ben je mogelijk van mening dat dit niet de meest ideale schoen is voor onder een jurk. Geen paniek, want er zijn nog genoeg andere soorten schoenen die je onder dit kledingstuk kunt dragen. Loafers zijn hier een goed voorbeeld van. Omdat deze schoenen een open en luchtige uitstraling hebben, zijn ze ideaal voor in de zomer. Bovendien hebben loafers geen veters, waardoor je ze makkelijk aan- en uittrekt. Tot slot zijn loafers vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Hierdoor kun je deze schoenen eigenlijk altijd wel combineren met een jurk.

3. Laarzen
Omdat jurken luchtig zijn, dragen veel vrouwen dit kledingstuk in de zomer. Toch zien we in de winter ook regelmatig vrouwen in jurkjes lopen. Omdat de temperatuur dan een stuk lager is dan ’s zomers, draag je er in de winterwarme schoenen onder. In dat geval kun je ervoor kiezen laarzen onder jouw jurk te dragen. Net als voor sneakers en loafers geldt dat laarzen er in allerlei kleuren zijn. Hierdoor is het niet bepaald lastig om een geschikte laars te vinden om onder jouw jurk te dragen. Bijkomend voordeel van laarzen is dat ze vaak hoger zijn dan de gemiddelde schoen. Hierdoor blijven jouw onderbenen ook lekker warm in de winter.

4. Boots
Boots winnen de laatste jaren aan populariteit. Zo zien we de steeds meer vrouwen met Chelsea boots en enkellaarsjes lopen. Deze schoenen kun je uitstekend combineren met een spijkerbroek, maar ook met een jurk. Als je dergelijke schoenen koopt, hoef je geen hele schoenenvoorraad aan te leggen. Doordat boots er in allerlei verschillende varianten zijn, is er altijd een geschikt paar te vinden om onder jouw jurkje te dragen. Boots koop je overigens niet alleen vanwege hun uitstraling, maar ook vanwege het loopcomfort. Door de dikke zool lopen ze namelijk heerlijk.

5. Pumps
Heb je een (zakelijke) afspraak? Dan is de kans aanwezig dat je een nette jurk aantrekt. Om jouw outfit compleet te maken, zoek je er waarschijnlijk ook een nette schoenen bij. Als je pumps in jouw kast hebt staan, kun je overwegen deze aan te trekken. Pumps zien er namelijk chique uit en passen zeer goed onder jouw jurk. Kies overigens alleen voor deze schoenen als je gewend bent om op hakken te lopen. Is dit niet het geval? Of moet je de pumps uren achtereen dragen? Vraag jezelf dan af of het verstandig is om deze schoenen aan te trekken.

- Advertisement -

Dit betrof een gesponsord artikel
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Merkidentiteit als sleutel tot een succesvol bedrijf

De huidige zakenwereld ontwikkelt zich snel en is erg competitief. Daarom is het belangrijk om op te blijven...

De Groene Revolutie: 7 Milieuvoordelen van Infrarood Panelen

In onze zoektocht naar duurzame en energiezuinige verwarmingsoplossingen is infrarood verwarming de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit...

Een boormachine voor elke klus

Stel je voor dat je een klus hebt waarbij je iets moet boren, maar je weet niet welke...

10 Tips voor het Kiezen van de Juiste Rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs....