5 tips voor het veilig versturen van pakketjes

Date:

Deel bericht:

Heb je een eigen webshop en wordt er regelmatig een bestelling geplaatst? Dan is het wat veel werk om alles persoonlijk langs te gaan brengen. Daarom verstuur je de producten waarschijnlijk per post naar jouw klanten. Als je een grote hoeveelheid naar hetzelfde adres moet versturen, kun je ervoor kiezen om de spullen op een pallet te pakken. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ook flink wat tijd. Wanneer je pallets gebruikt, moet je niet vergeten er voor het transport met een rol handwikkelfolie langsheen te gaan. Op deze manier blijft alles op de pallet namelijk goed op zijn plek. Gebruik je geen pallets, maar verstuur je producten per brievenbus- of pakketpost? Dan komen de onderstaande 5 tips vast en zeker van pas.

1. Gebruik cellofaanzakjes
Als jouw producten door de brievenbus passen, verstuur je deze waarschijnlijk per brievenpost. Groot gelijk, want dit is aanzienlijk goedkoper dan pakketpost. Verzend je postzegels, kaarten of foto’s? Dan kan dit prima in een gewone envelop. Wij raden je wel aan dergelijke producten te verzenden met cellofaan zakjes. Door kaarten, foto’s of postzegels in deze zakjes te verpakken voor je ze in een envelop doet, is de kans op schade kleiner. Cellofaan zakjes zijn er in verschillende afmetingen, waardoor je ze ook kunt gebruiken voor folders, brochures of tijdschriften.

2. Kies voor enveloppen met bubbeltjesplastic
Verstuur je producten die kunnen beschadigen? Dan geniet een gewone envelop niet onze voorkeur. In zo’n envelop wordt de inhoud namelijk niet beschermd. Als je toch een gewone envelop gebruikt, komt het product mogelijk beschadigd aan op de plaats van bestemming. Daarom kies je er mogelijk voor om een product in een doos te verpakken. Dit kan, maar je kunt ook enveloppen met bubbeltjesplastic gebruiken. De binnenkant van zo’n envelop is voorzien van nopjes gevuld met lucht. Hierdoor wordt de inhoud beter beschermd. Enveloppen met bubbeltjesplastic zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Dit maakt dat er voor jouw product(en) ongetwijfeld ook een geschikte envelop te vinden is.

3. Koop verpakkingen met verschillende afmetingen
De afmetingen van de producten die je verstuurt, kunnen behoorlijk van elkaar afwijken. Daarom is het verstandig om jouw verpakkingen hierop aan te passen. Het is wat veel van het goede om voor ieder product een andere verpakking te gebruiken. Als je dit wel doet, moet je namelijk een grote voorraad enveloppen en/of dozen aanschaffen. Zit je hier niet op te wachten? Kies dan voor de meest gangbare maten. In dat geval is er altijd een geschikte verpakking voorhanden.

- Advertisement -

4. Vul lege ruimtes op
Het kan voorkomen dat een product te groot is voor een verpakking. Dit gebeurt voornamelijk bij dozen. Sommige webshops trekken zich niets aan van overtollige ruimtes in een doos. Toch is het wel verstandig om hier iets aan te doen. Als er nog veel ruimte vrij is in een doos, kan de inhoud namelijk gaan bewegen tijdens het transport. Wanneer dit gebeurt, is de kans groot dat er schade ontstaat. Vul de lege ruimtes in dozen daarom zoveel mogelijk op. Hier kun je verschillende materialen voor gebruiken. Zo stoppen veel webshops bijvoorbeeld zakjes gevuld met lucht in een doos. Je kunt de lege ruimtes ook opvullen met papier.

5. Controleer altijd of de verpakking goed dicht zit
Deze laatste tip lijkt misschien een open deur, maar toch gaat dit regelmatig mis. Als een verpakking niet goed dicht zit, kan de inhoud er tijdens het transport uitvallen. Dit is uiteraard niet wenselijk, want dan komt de zending waarschijnlijk nooit op de plaats van bestemming aan. Check daarom altijd of een verpakking goed dicht zit. Dit is met name belangrijk bij dozen. Deze worden namelijk vaak afgesloten met behulp van plakband. Twijfel je of de doos goed is afgesloten? Plak er dan een extra stuk plakband overheen. Richt je overigens niet alleen tot de bovenkant, maar controleer ook of de onderkant goed dicht zit.


Dit betrof een gesponsord artikel
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...