Waar moet een kindvriendelijke vloer aan voldoen?

Ben je van plan de vloer in jouw woning te vervangen? Dan moet je rekening houden met van alles en nog wat. Zo moet de vloer bijvoorbeeld passen bij de rest van jouw woning, zoals de keuken. Daarnaast wil je waarschijnlijk een onderhoudsarme vloer, zodat er niet veel tijd in het schoonmaken gaat zitten. Als je kinderen hebt, is het zaak om extra tijd te besteden aan het uitzoeken van een nieuwe vloer. De vloer moet dan immers ook nog eens kindvriendelijk zijn. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben waar zo’n vloer aan moet voldoen. Om jou een handje te helpen, zetten we hier en aantal aandachtspunten op een rijtje. 

1. Veilig in gebruik
De veiligheid van een vloer is niet iets waar veel mensen oog voor hebben. Toch is dit één van de belangrijkste aandachtspunten bij een kindvriendelijke vloer. Je wilt immers niet dat jouw kleine spruit verwondingen oploopt door de vloer. Een houten vloer geniet daarom niet de voorkeur. Zo’n vloer wordt weliswaar goed geschuurd en netjes afgewerkt, maar je kunt altijd te maken krijgen met splinters. Dit kan voor pijnlijke verwondingen zorgen bij jouw kind(eren). Wil je dit voorkomen? Dan kun je bijvoorbeeld voor een PVC vloer met stenen ontwerp kiezen. Uiteraard zijn PVC vloeren er ook in allerlei andere varianten. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte PVC vloer te vinden.

2. Niet glad en hard
Ondanks dat veel mensen tegenwoordig voor een PVC vloer kiezen, is niet iedereen hier fan van. Gelukkig zijn er nog genoeg andere mogelijkheden op het gebied van vloeren. Voordat je een keuze maakt, raden wij jou aan ook te kijken naar de glad- en hardheid van een vloer. Als je voor een gladde vloer kiest, zoals tegels, kan jouw kind makkelijk uitglijden. Dit kan een pijnlijke valpartij tot gevolg hebben. Vergeet ook niet naar de hardheid te kijken. PVC, laminaat en tegels zijn hard, maar er zijn ook zachte(re) vloeren, zoals vloerbedekking. Een vloer van kurk wint de laatste tijd ook steeds meer aan populariteit. Zo’n vloer is niet alleen duurzaam, maar ook nog relatief zacht.

3. Onderhoudsvriendelijk
De meeste kinderen smeren regelmatig met hun eten. Deze etensresten kunnen vervolgens op de grond belanden. Daarnaast komt het ongetwijfeld weleens voor dat jouw kind een glas drinken omstoot. Zowel eten als drinken kan ervoor zorgen dat jouw vloer vies wordt. Als je een onderhoudsarme vloer hebt, is dit geen enkel probleem. Je gaat dan simpelweg met een doekje over de vloer en er is niet meer te zien dat er net gesmeerd is. Helaas is niet iedere vloer even onderhoudsvriendelijk. Neem bijvoorbeeld houten vloeren. Etensresten en vocht blijft vaak niet op zo’n vloer liggen, maar trekt erin.

4. Slijtvast
Als je kinderen hebt, wordt de vloer ongetwijfeld gebruikt als speelplaats. Zo rijden jouw kinderen er mogelijk wel met hun speelgoedauto’s overheen. Wanneer dit lange tijd gebeurt, kunnen er krassen ontstaan op jouw vloer. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Logisch, want in dat geval kun je jouw vloer binnen de kortste keren weer vervangen. Kies daarom altijd voor een slijtvaste vloer als je kinderen hebt. Zo’n vloer heeft vaak een extra dikke toplaag, waardoor je er jarenlang plezier aan beleeft.

5. Geluiddempend
Kinderen bulken overdag vaak van de energie. In al hun enthousiasme kunnen ze besluiten om lekker door het huis te rennen. Als je onderburen hebt, kan dit voor overlast zorgen. Het rennen dreunt dan namelijk door naar beneden. Dit is eveneens het geval als er speelgoed op de grond valt. Met een geluiddempende vloer voorkom je dit. Doordat zo’n vloer het geluid dempt, klagen jouw onderburen niet snel over geluidsoverlast. Wie denkt dat iedere vloer geluiddempend is, heeft het mis. Er zijn namelijk ook vloeren die het geluid helemaal niet dempen. Kijk hier dan ook goed naar als je op zoek bent naar een kindvriendelijke vloer.


Dit betrof een gesponsord artikel
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg