Voeding en supplementen: Zo verkrijg je een heilzaam dieet

Date:

Deel bericht:

Wanneer je streeft naar het verkrijgen van een heilzamer en gezonder dieet, kom je al snel uit bij het belang van voeding in combinatie met supplementen. Maar wanneer zijn supplementen nuttig en wat is hun relatie met natuurlijke voeding? Voedingsdeskundige Rozemarijn van Kampen vertelt hier meer over.

De relatie tussen voeding en supplementen uitgelegd

Rozemarijn gaat van start: “Supplementen helpen om ons lichaam te ondersteunen. Wanneer je een tekort aan een vitamine of een mineraal hebt, kunnen een supplement of vitaminen op recept jou helpen om dit tekort tegen te gaan. Ook wanneer je door omstandigheden juist meer nodig hebt van een bepaalde stof, zoals foliumzuur bij zwangere mensen en eiwitten bij sporters, kan een voedingssupplement goed van pas komen”

- Advertisement -

En zij vervolgt: “Wanneer je een bepaald dieet volgt waarbij je minder voeding binnenkrijgt, is de kans op een vitamine- of mineralentekort groter. Denk aan het ‘1200-calorieën dieet’ of het ‘modifast dieet’. Het inzetten van supplementen kan in dit geval helpen om je lichaam een handje te helpen, zodat je voldoende voedingsstoffen binnen blijft krijgen. Ze vervangen echter nooit een gevarieerd en gezond dieet met natuurlijke producten.”

Nu je weet wat de relatie tussen voeding en supplementen is, wordt er onderstaand stilgestaan bij het belang van natuurlijke en gezonde voeding als de basis van jouw voedingspatroon.

Gezonde en natuurlijke voeding als de basis van jouw dieet

Het moge duidelijk zijn: Er bestaat een duidelijk verband tussen suppletie en natuurlijke voeding. Ook heb je kunnen lezen dat gezonde en natuurlijke voeding niet vervangen dient te worden door voedingssupplementen. Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken, maar de meest voor de hand liggende reden is dat supplementen niet alle nutriënten bevatten die je wél middels natuurlijke voeding binnenkrijgt.

Overweeg je om jouw dieet in positieve zin aan te passen? Focus je dan in beginsel op het toevoegen van gezonde voedingsmiddelen met een natuurlijke oorsprong. Als je jouw dieet radicaal wilt aanpassen, dan kun je dit het beste in samenspraak met een voedingsdeskundige doen. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je niet per ongelijk bepaalde nutriënten in jouw voedingspatroon mist.

Supplementen als hulpmiddel ter aanvulling van jouw dieet

Supplementen zijn niet meer weg te denken uit veel keukenkastjes in Nederland (bron Supplementen.nl). Maar liefst 57% van de Nederlanders gebruikt dagelijks één of meerdere voedingssupplementen (GVJ Insights, 2020). Afgezien van het feit dat gezonde voeding hét fundament vormt van een heilzaam dieet, kunnen voedingssupplementen ingezet worden als een hulpmiddel ter ondersteuning van tal van lichaamsprocessen.

Zo hebben sporters bijvoorbeeld behoefte aan meer eiwitten en koolhydraten. Zo voorzien zij hun lichaam van extra voedingsstoffen die bijdragen aan het herstel van de spieren. Daarmee wordt de kans op blessures gereduceerd.


Dit is een advertorial, dit houdt in dat er betaald is om het artikel te plaatsen. Ook interesse in deze mogelijkheden. Neem contact met ons op.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Een boormachine voor elke klus

Stel je voor dat je een klus hebt waarbij je iets moet boren, maar je weet niet welke...

10 Tips voor het Kiezen van de Juiste Rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs....

Hoe kom ik van de eetstoornis orthorexia nervosa af?

Orthorexia nervosa is een relatief nieuwe term in de wereld van eetverslavingen en eetstoornissen, maar een probleem dat...

Parkeren bij Rotterdam Airport vergelijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar de zon en vertrek je vanaf Rotterdam Airport? Bedenk dan ruim...