Tuinverlichting aanbrengen? Dit zijn de mogelijkheden!

Date:

Deel bericht:

Ben je een buitenmens? Dan breng je vast en zeker veel tijd door in jouw tuin als het mooi weer is. Dit doe je uiteraard alleen als jouw tuin een prettige plek is. Om een prettige plek van jouw tuin te maken, besteed je aandacht aan de inrichting. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat er verschillende tuinmeubelen staan, zodat je lekker kunt relaxen. Naast de meubelen moet je ook voor decoratie zorgen. En wat te denken van verlichting? Als je verlichting aanbrengt in jouw tuin, kun je er op een zomerse dag tot laat in de avond genieten. Je kunt een led strip systeem aanleggen, maar ook voor solar tuinverlichting kiezen. In deze tekst zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Solar tuinverlichting
In steeds meer tuinen in ons land zien we vandaag de dag verlichting terug. Op deze manier ontstaat er een sfeervolle tuin. Helaas denken veel mensen dat zij aan de slag moeten met elektra om hun tuin te verlichting. Toch is dit niet het geval. Nee, want je kunt namelijk ook kiezen voor solar tuinverlichting. Dit is ledverlichting die werkt op zonne-energie. Doordat de lampen voorzien zijn van een zonnepaneel, is er geen stroom nodig. Zodra het paneel zon opvangt, wordt dit omgezet in energie. Deze energie wordt opgeslagen in een oplaadbare batterij, waardoor jouw tuinverlichting in de avonduren kan branden.

- Advertisement -

Led strip systeem
Led strips winnen de laatste jaren aan populariteit. Zo zien we ze bijvoorbeeld steeds vaker terug in huizen. Ook in de tuin kiezen mensen vaker en vaker voor ledstrips. Voornaamste reden hiervoor is dat ledstrips de nodige voordelen met zich meebrengen. Allereerst kun je zo’n strip in verschillende kleuren op laten lichten. Met behulp van de meegeleverde afstandsbediening stel je zelf de gewenste kleur in. Een tweede voordeel is dat je een ledstrip makkelijk plaatst. De strip is namelijk voorzien van een plakstrip. Hierdoor kun je hem op verschillende materialen aanbrengen. Tot slot sluit je een ledstrip makkelijk aan. Je hoeft namelijk enkel een stekker in het stopcontact te steken en je kunt het systeem gebruiken.

Tuinverlichting op netspanning
Ondanks dat steeds meer mensen tegenwoordig kiezen voor solar tuinverlichting of een led strip systeem, is niet iedereen hier fan van. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je ervoor kiezen om jouw tuinverlichting aan te sluiten op de netstroom (230 volt). Voordat je hiervoor kiest, moet je weten dat deze klus behoorlijk wat voeten in de aarde heeft. Je moet namelijk stroom van binnen naar buiten loodsen. Omdat de kabel buiten blootgesteld wordt aan wisselende weersomstandigheden, moet dit op een veilige manier gebeuren. Heb je zelf geen verstand van elektra? Besteed dit dan uit aan een professional.

Zit je er niet op te wachten om jouw gehele tuin om te ploegen om de tuinverlichting aan te sluiten op netstroom? Geen probleem, want noodzakelijk is dit niet. Je kunt namelijk ook kiezen voor 12-voltverlichting. Grootste voordeel van deze verlichting is dat je de kabels niet diep weg hoeft te werken in de grond. Daarbij komt dat je het systeem makkelijk aansluit. Je hoeft namelijk alleen maar een stekker in een (buiten)stopcontact te steken om jouw tuinverlichting te laten branden.

Tuinverlichting met sensor
Tuinverlichting kun je op verschillende manieren bedienen. Als je de lampen aansluit op netstroom, schakel je ze vaak in met behulp van een schakelaar. Ook voor 12-voltverlichting wordt vaak een schakelaar gebruikt. Voor ledstrips is dit niet het geval. Als je deze verlichting aanbrengt in jouw tuin heb je namelijk en afstandsbediening nodig. Hiermee schakel je de tuinverlichting niet alleen in en uit, maar verander je ook de kleur van het licht. Zoek je verlichting die je niet zelf hoeft te bedienen? Dan kun je voor solar verlichting kiezen. Een andere mogelijkheid is tuinverlichting met sensor. Grote voordeel hiervan is dat de lamp gaat branden zodra de sensor beweging detecteert.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...

Goederenliften huren – de slimme oplossing voor elke ondernemer

Je hebt net een grote order binnengesleept voor je bedrijf, maar nu komt de uitdaging. Hoe krijg je...

Met deze tips wordt je website vindbaar en blijven bezoekers langer hangen

Ben je woonachtig in Schiedam en vind je het leuk om je passie te delen? Of ben je...