Alblasserdammer meldt zich bij politie voor vergisontvoering, burgemeester sluit woning

Date:

Deel bericht:

Een 59-jarige Alblasserdammer is mogelijk het beoogde doelwit geweest van de vergisontvoering op donderdag 5 augustus in Cruquius. De ontvoerders trokken eerder een 56-jarige man uit Hoofddorp een busje in die voor een geruime tijd onvindbaar was. Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht werd de Hoofddorper uit een auto gegooid in Delft.

Afgelopen zaterdag meldde een 59-jarige Alblasserdammer zich op het politiebureau. De man verklaarde dat hij het doelwit moest zijn van de ontvoering.

- Advertisement -

De Alblasserdammer meldde zich nadat er ook een bedrijfspand van de man op de Kreekweg in Zwijndrecht in vlammen op is gegaan. Een auto reed tegen het pand aan en werd in brand gestoken, vervolgens brandde een groot gedeelte van het pand af.

De Alblasserdammer is eigenaar van het pand in Zwijndrecht. De man im- en exporteert producten van een fietsenwinkel. De Alblasserdammer zou op de hielen zijn gezeten nadat er in de haven van Antwerpen 1891kg aan cocaïne is onderschept. De onderwereld heeft het sindsdien gemunt op bedrijfspanden en wilden de Alblasserdammer ontvoeren.

Ontvoering
Op donderdag 5 augustus doen een groep mannen uit Rotterdam, Dordrecht en Zwijndrecht een poging om de man te ontvoeren. Wat zij op dat moment echter niet weten, is dat de man die zij op dat moment een bestelbus in hebben getrokken de verkeerde persoon blijkt te zijn.

De politie start ondertussen een klopjacht en houdt op donderdag enkele verdachten aan na een grote politieactie op het Vogelplein in Gouda. De mannen worden aangehouden, maar het slachtoffer werd niet aangetroffen. Ook de bestelbus bleek verdwenen. Op zondag 8 augustus wordt tijdens het onderzoek de bestelbus aangetroffen in een loods aan de Nijverheidsstraat in Gouda. Diezelfde nacht wordt het slachtoffer van de vergisontvoering vrijgelaten in Delft.

Als in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 augustus het bedrijfspand van de Alblasserdammer in vlammen opgaat, voelt hij zich niet meer veilig en meldt zich bij de politie. De gemeente Alblasserdam sluit op zondag de woning van de man om de rust te bewaren.

Het Openbaar Ministerie wil op dit moment nog niets kwijt over de zaak.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Zeer grote uitslaande brand verwoest gerefomeerde Bethelkerk Oranjestraat Rotterdam-Overschie (video)

Rotterdam - In de Bethelkerk aan de Oranjestraat in Rotterdam-Overschie is woensdagavond 6 december rond 22.40 uur een...

Man zwaargewond na botsing tegen boom Westdijk Dirksland

Dirksland - Een man is woensdagavond 6 december ernstig gewond geraakt door een éénzijdig ongeval op de Westdijk...

Kinderfietsje naast sloot aangetroffen Couwenhoekseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 5 december hebben hulpdiensten een zoekactie georganiseerd, nadat een kinderfietsje werd aangetroffen...

Politie verricht urenlang onderzoek tijdens reconstructie dodelijk ongeluk Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - Zondagochtend 3 december heeft de Politie een reconstructie-onderzoek uitgevoerd op de Maasboulevard. Hiervoor was de weg...