maandag, september 20, 2021
14.4 C
Rotterdam
maandag 20 september 2021

Alblasserdammer meldt zich bij politie voor vergisontvoering, burgemeester sluit woning

Een 59-jarige Alblasserdammer is mogelijk het beoogde doelwit geweest van de vergisontvoering op donderdag 5 augustus in Cruquius. De ontvoerders trokken eerder een 56-jarige man uit Hoofddorp een busje in die voor een geruime tijd onvindbaar was. Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht werd de Hoofddorper uit een auto gegooid in Delft.

Afgelopen zaterdag meldde een 59-jarige Alblasserdammer zich op het politiebureau. De man verklaarde dat hij het doelwit moest zijn van de ontvoering.

De Alblasserdammer meldde zich nadat er ook een bedrijfspand van de man op de Kreekweg in Zwijndrecht in vlammen op is gegaan. Een auto reed tegen het pand aan en werd in brand gestoken, vervolgens brandde een groot gedeelte van het pand af.

De Alblasserdammer is eigenaar van het pand in Zwijndrecht. De man im- en exporteert producten van een fietsenwinkel. De Alblasserdammer zou op de hielen zijn gezeten nadat er in de haven van Antwerpen 1891kg aan cocaïne is onderschept. De onderwereld heeft het sindsdien gemunt op bedrijfspanden en wilden de Alblasserdammer ontvoeren.

Ontvoering
Op donderdag 5 augustus doen een groep mannen uit Rotterdam, Dordrecht en Zwijndrecht een poging om de man te ontvoeren. Wat zij op dat moment echter niet weten, is dat de man die zij op dat moment een bestelbus in hebben getrokken de verkeerde persoon blijkt te zijn.

De politie start ondertussen een klopjacht en houdt op donderdag enkele verdachten aan na een grote politieactie op het Vogelplein in Gouda. De mannen worden aangehouden, maar het slachtoffer werd niet aangetroffen. Ook de bestelbus bleek verdwenen. Op zondag 8 augustus wordt tijdens het onderzoek de bestelbus aangetroffen in een loods aan de Nijverheidsstraat in Gouda. Diezelfde nacht wordt het slachtoffer van de vergisontvoering vrijgelaten in Delft.

Als in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 augustus het bedrijfspand van de Alblasserdammer in vlammen opgaat, voelt hij zich niet meer veilig en meldt zich bij de politie. De gemeente Alblasserdam sluit op zondag de woning van de man om de rust te bewaren.

Het Openbaar Ministerie wil op dit moment nog niets kwijt over de zaak.

 

Related Articles

Politie lost waaarschuwingsschoten na stelen van skelter Industrieweg Maassluis

0
Maassluis - Agenten hebben zondagavond twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van twee verdachten. De...

Zwaargewonde na ongeval Industrieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Industrieweg met de Keenstraat is bij een éénzijdig ongeval een automobilist...

Jongetje met been vast in wildrooster Lage Bergsebos Rotterdam

0
Rotterdam - Een jongetje is zondagmiddag rond 12.00 uur vast komen te zitten met zijn...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten

Gemeenten worstelen met woningen arbeidsmigranten [...]

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst

Nieuwe lijsttrekker Leefbaar Simons: Veiligheid eerst [...]

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding

Rotterdammer gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding [...]

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127

Bijna 1700 nieuwe coronagevallen, in Rotterdam 127 [...]

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof

Aanhoudingen vanwege hennep in wijk Bloemhof [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg