Valbeveiliging van Eyecatcher: veilig werken op hoogte

Date:

Deel bericht:

Werken op hoogte brengt vanzelfsprekend risico’s met zich mee. Valbeveiliging voor werken op grote hoogte is van groot belang om de veiligheid van werknemers te kunnen waarborgen. In dit artikel wordt toegelicht waarom.

De risico’s van werken op hoogte

- Advertisement -

Zelfs als je het werken op hoogte al jaren doet en er volledig aan gewend bent, kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Een misstap kan iedereen overkomen. De cijfers van het RIVM liegen er niet om: jaarlijks leidt werken op grote hoogte, specifiek het werken op hoge daken, tot honderden valongevallen met doden en gewonden met zowel tijdelijk als blijvend letsel ter gevolg.

De meest voorkomende oorzaken van dergelijke ongevallen zijn het verliezen van evenwicht, onvoldoende alertheid, het verkeerd geplaatst zijn van een ladder of steiger en het ontbreken van randbeveiliging.

Valbeveiligingssystemen

Hoe zijn dit soort vreselijke ongevallen te voorkomen? Als werkgever kun je verschillende technische maatregelen treffen om werknemers tegen vallen te beschermen. Zo bestaan er verschillende valbeveiligingssystemen die werkgevers kunnen aanschaffen om een veilige werkomgeving op hoogte te creëren. Dakrandbeveiliging zoals de hekwerken van Eyecatcher, zorgen ervoor dat werknemers zich op ieder dak veilig kunnen voortbewegen.

Eyecatcher is een totaalleverancier van zowel tijdelijke als permanente valbeveiligingssystemen voor werken op hoogtes van 2,5 meter of meer. In de innovatieve en gepatenteerde ontwerpen ligt de focus op kwaliteit, veiligheid, eenvoud in gebruik en installatiegemak. De dakrandbeveiliging van Eyecatcher is de ideale oplossing om daken te beveiligen wanneer het technisch onmogelijk of onwenselijk is om de dakbedekking te doorbreken of in de dakconstructie mechanische verankeringen aan te brengen.

Kennis en inspectie

Indien deze technische maatregelen getroffen zijn, is het van groot belang dat ook de kennis, onderhoud en inspectie op peil gehouden wordt. Om ernstige ongevallen in de toekomst te voorkomen, is het van belang dat werknemers precies weten hoe ze met de valbeveiligingssystemen om moeten gaan. Ook is het belangrijk dat er voldoende onderhoud en inspectie plaatsvindt.

 

 

 

 

 

 

Bron: RIVM Storybuilder, 2021.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 Tips voor een Veilig Telefoonabonnement voor Kinderen

In de moderne samenleving is het bijna onvermijdelijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met technologie....

Zo vind je de perfecte tuinmeubelen in de aanbieding

Als de zomer bijna voor de deur staat, ga je waarschijnlijk meer tijd buitenshuis doorbrengen. Als je je...

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...