dinsdag, september 21, 2021
17.5 C
Rotterdam
dinsdag 21 september 2021
AdvertorialValbeveiliging van Eyecatcher: veilig werken op hoogte

Valbeveiliging van Eyecatcher: veilig werken op hoogte

-

Valbeveiliging van Eyecatcher: veilig werken op hoogte

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

Werken op hoogte brengt vanzelfsprekend risico’s met zich mee. Valbeveiliging voor werken op grote hoogte is van groot belang om de veiligheid van werknemers te kunnen waarborgen. In dit artikel wordt toegelicht waarom.

De risico’s van werken op hoogte

Zelfs als je het werken op hoogte al jaren doet en er volledig aan gewend bent, kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Een misstap kan iedereen overkomen. De cijfers van het RIVM liegen er niet om: jaarlijks leidt werken op grote hoogte, specifiek het werken op hoge daken, tot honderden valongevallen met doden en gewonden met zowel tijdelijk als blijvend letsel ter gevolg.

De meest voorkomende oorzaken van dergelijke ongevallen zijn het verliezen van evenwicht, onvoldoende alertheid, het verkeerd geplaatst zijn van een ladder of steiger en het ontbreken van randbeveiliging.

Valbeveiligingssystemen

Hoe zijn dit soort vreselijke ongevallen te voorkomen? Als werkgever kun je verschillende technische maatregelen treffen om werknemers tegen vallen te beschermen. Zo bestaan er verschillende valbeveiligingssystemen die werkgevers kunnen aanschaffen om een veilige werkomgeving op hoogte te creëren. Dakrandbeveiliging zoals de hekwerken van Eyecatcher, zorgen ervoor dat werknemers zich op ieder dak veilig kunnen voortbewegen.

Eyecatcher is een totaalleverancier van zowel tijdelijke als permanente valbeveiligingssystemen voor werken op hoogtes van 2,5 meter of meer. In de innovatieve en gepatenteerde ontwerpen ligt de focus op kwaliteit, veiligheid, eenvoud in gebruik en installatiegemak. De dakrandbeveiliging van Eyecatcher is de ideale oplossing om daken te beveiligen wanneer het technisch onmogelijk of onwenselijk is om de dakbedekking te doorbreken of in de dakconstructie mechanische verankeringen aan te brengen.

Kennis en inspectie

Indien deze technische maatregelen getroffen zijn, is het van groot belang dat ook de kennis, onderhoud en inspectie op peil gehouden wordt. Om ernstige ongevallen in de toekomst te voorkomen, is het van belang dat werknemers precies weten hoe ze met de valbeveiligingssystemen om moeten gaan. Ook is het belangrijk dat er voldoende onderhoud en inspectie plaatsvindt.

 

 

 

 

 

 

Bron: RIVM Storybuilder, 2021.


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

Alphen aan den Rijn - De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor het verstrekken van valse...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de Bergerstraat in Maastricht. Het...

Man gewond na steekpartij, politie vist mes uit water Westersingel Rotterdam

Rotterdam - Een man is dinsdagmiddag gewond geraakt na een steekpartij op de Westersingel in Rotterdam. De man was...

Twee aanhoudingen na schietpartij Stellendamsestraat Rotterdam

Rotterdam - In de Stellendamsestraat in Rotterdam heeft dinsdagmorgen rond 06.15 uur een schietpartij plaatsgevonden. De politie kreeg een...
- Advertisement -

Traumahelikopter ingezet voor medische noodsituatie Mimi Boesnachstraat Spijkenisse

Spijkenisse - In de Mimi Boesnachstraat heeft maandagmorgen een medische noodsituatie plaatsgevonden. Vanwege de ernst hiervan werd de traumahelikopter...

Flinke brand verwoest woning Tuinstraat Gouda

Maandag 20 september is aan het einde van de middag brand ontstaan in een woning aan de Goudse Tuinstraat....

Must read

Getuigen gezocht na overval op Kruidvat in Rijswijk

Rijswijk - Op zaterdag 27 juli werd omstreeks 18.30...

Vrijwilligger (22) Pectos Bleiswjk aangehouden op verdenking van ontucht

  Bleiswijk - Vertegenwoordigers van OM, de politie en...