maandag, september 20, 2021
14.4 C
Rotterdam
maandag 20 september 2021
AdvertorialWaar moet je op letten bij washandjes kopen en...

Waar moet je op letten bij washandjes kopen en gebruiken?

-

Waar moet je op letten bij washandjes kopen en gebruiken?

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

Als je nieuwe handdoeken en washandjes gaat kopen, dan is het handig om even wat dingen te weten. Zo weet je zeker dat je een goede aankoop gaat doen! Helemaal met een handdoek is het handig om iets van goede kwaliteit te kopen, dan gaat het langer mee en heb je er veel meer plezier van! Een handdoek van een matige kwaliteit gaat sneller slijten en je zult ook voelen dat de stof sneller stug wordt. Daarnaast verliest het ook nog veel katoen tijdens het wassen, waardoor je opeens een stuk minder dikke handdoeken hebt. Zonde! Let dus op de volgende dingen als je handdoeken en washandjes gaat aanschaffen.

Het gewicht van het katoen

Als je van een beetje een luxe gevoel houdt, ga dan voor een gewicht van boven de 650 gram/m2. Dan heb je een hele goede kwaliteit en voelt het lekker vol aan. 550 gram/m2 is ook al erg fijn trouwens! Dan zit je ook al bij de zogenaamde hotel kwaliteit in de buurt.

Gekamd katoen

Daarnaast is het goed om voor gekamd katoen te gaan. Dat betekend dat de korte draadjes eruit zijn gehaald, waardoor alleen de langere draden gebruikt zijn. Zo heb je minder kans op pluisjes of verlies van materiaal bij gebruik of wassen.

Ook helpt het heel erg als de lusjes van het katoen dicht op elkaar zijn gedaan. Dat betekent dat je dus meer stof hebt per vierkante centimeter! Hoe dichter het op elkaar zit, hoe fijner de stof aanvoelt.

De handdoeken en washandjes wassen

Dan komen we bij het wassen aan. Als je de handdoeken en washandjes hebt aangeschaft, is het wijsheid het wassen goed aan te pakken. Als je het niet op een goede manier doet, dan gaat je handdoek veel minder lang mee en dat is zonde! Zorg ervoor dat je niet te veel handdoeken in de trommel doet, dan krijgen ze te weinig ruimte om goed te reinigen.

Niet te warm, niet te koud

Niet te warm en niet te koud moet je wasmachine zijn. Was de handdoeken zeker wel op 40 graden en als ze erg vies zijn op 60 graden. Zo behoud je de handdoeken langer! De zeepresten lossen bij een hogere temperatuur helemaal op en dat moet je hebben. Het kan de vezels beschadigen als dit erin blijft zitten namelijk.

Je denkt dat een wasverzachter goed is, maar zeker niet voor de handdoeken! Er komt dan als het ware een laagje op die je helemaal niet op je handdoek wilt hebben. Was de handdoeken dan ook niet met wasverzachter. Als je nog zachtere handdoeken wilt, was deze dan af en toe met een beetje azijn, dan worden ze echt boterzacht! En je reinigt ook nog eens je trommel en leidingen. Een win-win dus.

Ben je klaar voor je nieuwe aankoop? Bekijk dan eens de collectie van badgoed.com. Hier vind je een groot assortiment aan mooie handdoeken en washandjes van goede kwaliteit.


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Politie lost waaarschuwingsschoten na stelen van skelter Industrieweg Maassluis

Maassluis - Agenten hebben zondagavond twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van twee verdachten. De mannen hadden kort daarvoor...

Zwaargewonde na ongeval Industrieweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Industrieweg met de Keenstraat is bij een éénzijdig ongeval een automobilist zwaargewond geraakt. De bestuurder...

Jongetje met been vast in wildrooster Lage Bergsebos Rotterdam

Rotterdam - Een jongetje is zondagmiddag rond 12.00 uur vast komen te zitten met zijn been in een wildrooster...

Dronken bestuurder botst met scooter op geparkeerde auto Dreessingel Rotterdam

Rotterdam - Een bestuurder van een scooter is zaterdagavond rond kwart over elf tegen een geparkeerde auto gebotst. Het...
- Advertisement -

Lichtgewonde en aanhouding na ruzie in woning Hennewierstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie in een woning aan de Hennewierstraat in Rotterdam is zondagmorgen een man lichtgewond geraakt....

Man gewond na schietpartij Treil Hoogvliet

Hoogvliet - Een man is zondagmorgen rond 06.00 uur gewond geraakt na een schietpartij in of nabij een woning...

Must read

Fietser raakt gewond bij aanrijding Lange Hilleweg Rotterdam

Rotterdam - Een fietser is vrijdagavond gewond geraakt bij...

Moeilijk blusbare brand in afvalberg Nieuwstadterweg Sittard

Sittard - Dinsdagavond 8 augustus rond 20.35 uur is...