Waar moet je op letten bij washandjes kopen en gebruiken?

Date:

Deel bericht:

Als je nieuwe handdoeken en washandjes gaat kopen, dan is het handig om even wat dingen te weten. Zo weet je zeker dat je een goede aankoop gaat doen! Helemaal met een handdoek is het handig om iets van goede kwaliteit te kopen, dan gaat het langer mee en heb je er veel meer plezier van! Een handdoek van een matige kwaliteit gaat sneller slijten en je zult ook voelen dat de stof sneller stug wordt. Daarnaast verliest het ook nog veel katoen tijdens het wassen, waardoor je opeens een stuk minder dikke handdoeken hebt. Zonde! Let dus op de volgende dingen als je handdoeken en washandjes gaat aanschaffen.

Het gewicht van het katoen

Als je van een beetje een luxe gevoel houdt, ga dan voor een gewicht van boven de 650 gram/m2. Dan heb je een hele goede kwaliteit en voelt het lekker vol aan. 550 gram/m2 is ook al erg fijn trouwens! Dan zit je ook al bij de zogenaamde hotel kwaliteit in de buurt.

- Advertisement -

Gekamd katoen

Daarnaast is het goed om voor gekamd katoen te gaan. Dat betekend dat de korte draadjes eruit zijn gehaald, waardoor alleen de langere draden gebruikt zijn. Zo heb je minder kans op pluisjes of verlies van materiaal bij gebruik of wassen.

Ook helpt het heel erg als de lusjes van het katoen dicht op elkaar zijn gedaan. Dat betekent dat je dus meer stof hebt per vierkante centimeter! Hoe dichter het op elkaar zit, hoe fijner de stof aanvoelt.

De handdoeken en washandjes wassen

Dan komen we bij het wassen aan. Als je de handdoeken en washandjes hebt aangeschaft, is het wijsheid het wassen goed aan te pakken. Als je het niet op een goede manier doet, dan gaat je handdoek veel minder lang mee en dat is zonde! Zorg ervoor dat je niet te veel handdoeken in de trommel doet, dan krijgen ze te weinig ruimte om goed te reinigen.

Niet te warm, niet te koud

Niet te warm en niet te koud moet je wasmachine zijn. Was de handdoeken zeker wel op 40 graden en als ze erg vies zijn op 60 graden. Zo behoud je de handdoeken langer! De zeepresten lossen bij een hogere temperatuur helemaal op en dat moet je hebben. Het kan de vezels beschadigen als dit erin blijft zitten namelijk.

Je denkt dat een wasverzachter goed is, maar zeker niet voor de handdoeken! Er komt dan als het ware een laagje op die je helemaal niet op je handdoek wilt hebben. Was de handdoeken dan ook niet met wasverzachter. Als je nog zachtere handdoeken wilt, was deze dan af en toe met een beetje azijn, dan worden ze echt boterzacht! En je reinigt ook nog eens je trommel en leidingen. Een win-win dus.

Ben je klaar voor je nieuwe aankoop? Bekijk dan eens de collectie van badgoed.com. Hier vind je een groot assortiment aan mooie handdoeken en washandjes van goede kwaliteit.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...

Digitale strategieën voor nooddiensten: Instagram inzetten bij crisiscommunicatie

In de snel evoluerende digitale wereld is de rol van online marketingbureaus cruciaal geworden, niet alleen voor bedrijven,...

De top 3 trends in app ontwikkeling voor 2023

In 2023 heeft mobiele appontwikkeling echt interessante dingen meegemaakt. Een grote verandering is het gebruik van 5G-netwerken, die...