Hoe spoort een lekdetectiebedrijf lekkages op

Date:

Deel bericht:

U heeft een lekkage in huis en heeft daarom een lekdetectiebedrijf ingeschakeld. U laat het maar aan de vakmannen over, maar hoe doen ze dat eigenlijk? Een lekkage opsporen is niet altijd even makkelijk en dat komt doordat het vaak goed verborgen is. Er zijn daarom ook verschillende manieren voor het opsporen van een lekkage. Dit ligt aan het soort lekkage en waar het zich in huis bevindt.

Waterschade, vochtvlekken, slecht werkende isolatie en een hoge waterfactuur kunnen allemaal tekenen zijn van een lekkage. Hoe dan ook, een lekkage opsporen is lastig. In het volgende artikel leggen we u uit hoe een lekdetectiebedrijf een lekkage opspoort.

- Advertisement -

Soorten lekkages

Er zijn verschillende soorten lekkages. Het ligt aan de plek waar de lekkage is wat de oorzaak ervoor kan zijn en het is handig om te weten als u een lekkage gaat opsporen. Het zijn er in totaal drie: Lekkage aan het verwarmingssysteem, aan de waterleiding en aan een afvoerbuis. Een lekkage aan het verwarmingssysteem komt veel voor. Het gaat dan ook vaak om kleine lekkages in de aanvoer- en afvoerleidingen. Deze kleine lekkages blijven vaak lang onopgemerkt omdat ze zich meestal in de vloer of muur bevinden. Bij een lekkage aan de waterleiding ontsnapt het water druppelsgewijs langs koppelingen of de beschadigde leidingen. Een lekkage opsporen van een waterleiding is makkelijker dan die van afvoerbuizen. Deze ontstaan vaak door ongelukjes bij het klussen, de gevolgen ervan zijn pas na dagen of enkele maanden zichtbaar.

Lekkage opsporen

Een lekkage opsporen gaat het beste met de hulp van iemand die er verstand van heeft. De specialist heeft speciale apparatuur waarmee hij lekken op kan sporen die normaal verborgen zijn voor het blote oog. Als eerste heb je een infraroodcamera, waarmee warmteverschillen waargenomen worden in vloeren in wanden. Met een ultrasone detectie worden geluidsgolven gebruikt om vast te stellen waar de lekkage is. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van vochtmeting, een druktest, elektro-akoestiek en een endoscopie. Dit zijn stuk voor stuk professionele middelen om de lekkage op te sporen.

Wat gebeurt er nadat de lekkage is opgespoord?

De lekkage opsporen is gelukt en de specialist weet hoe het opgelost kan worden. Het lek moet namelijk worden gedicht. De methode die daarvoor wordt gebruikt hangt wederom af van de aard en grootte van het waterlek. In de beste gevallen hoeft er geen breekwerk te gebeuren, maar soms zijn er geen andere opties. Als er sprake is van een lek is het ook aangeraden om de vochtschade op te laten meten. Het kan namelijk zijn dat het nodig is om aangetast bouwmateriaal te verwijderen en vervangen. Het ligt aan de lekkage of u na de opsporing contact moet opnemen met een loodgieter, dakdekker of vochtbestrijder. Informeer hierover bij het lekdetectiebedrijf. Laat het lekkage opsporen maar aan hun over!

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...