dinsdag, september 28, 2021
14.2 C
Rotterdam
dinsdag 28 september 2021
GesponsordHoe spoort een lekdetectiebedrijf lekkages op

Hoe spoort een lekdetectiebedrijf lekkages op

-

Hoe spoort een lekdetectiebedrijf lekkages op

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

U heeft een lekkage in huis en heeft daarom een lekdetectiebedrijf ingeschakeld. U laat het maar aan de vakmannen over, maar hoe doen ze dat eigenlijk? Een lekkage opsporen is niet altijd even makkelijk en dat komt doordat het vaak goed verborgen is. Er zijn daarom ook verschillende manieren voor het opsporen van een lekkage. Dit ligt aan het soort lekkage en waar het zich in huis bevindt.

Waterschade, vochtvlekken, slecht werkende isolatie en een hoge waterfactuur kunnen allemaal tekenen zijn van een lekkage. Hoe dan ook, een lekkage opsporen is lastig. In het volgende artikel leggen we u uit hoe een lekdetectiebedrijf een lekkage opspoort.

Soorten lekkages

Er zijn verschillende soorten lekkages. Het ligt aan de plek waar de lekkage is wat de oorzaak ervoor kan zijn en het is handig om te weten als u een lekkage gaat opsporen. Het zijn er in totaal drie: Lekkage aan het verwarmingssysteem, aan de waterleiding en aan een afvoerbuis. Een lekkage aan het verwarmingssysteem komt veel voor. Het gaat dan ook vaak om kleine lekkages in de aanvoer- en afvoerleidingen. Deze kleine lekkages blijven vaak lang onopgemerkt omdat ze zich meestal in de vloer of muur bevinden. Bij een lekkage aan de waterleiding ontsnapt het water druppelsgewijs langs koppelingen of de beschadigde leidingen. Een lekkage opsporen van een waterleiding is makkelijker dan die van afvoerbuizen. Deze ontstaan vaak door ongelukjes bij het klussen, de gevolgen ervan zijn pas na dagen of enkele maanden zichtbaar.

Lekkage opsporen

Een lekkage opsporen gaat het beste met de hulp van iemand die er verstand van heeft. De specialist heeft speciale apparatuur waarmee hij lekken op kan sporen die normaal verborgen zijn voor het blote oog. Als eerste heb je een infraroodcamera, waarmee warmteverschillen waargenomen worden in vloeren in wanden. Met een ultrasone detectie worden geluidsgolven gebruikt om vast te stellen waar de lekkage is. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van vochtmeting, een druktest, elektro-akoestiek en een endoscopie. Dit zijn stuk voor stuk professionele middelen om de lekkage op te sporen.

Wat gebeurt er nadat de lekkage is opgespoord?

De lekkage opsporen is gelukt en de specialist weet hoe het opgelost kan worden. Het lek moet namelijk worden gedicht. De methode die daarvoor wordt gebruikt hangt wederom af van de aard en grootte van het waterlek. In de beste gevallen hoeft er geen breekwerk te gebeuren, maar soms zijn er geen andere opties. Als er sprake is van een lek is het ook aangeraden om de vochtschade op te laten meten. Het kan namelijk zijn dat het nodig is om aangetast bouwmateriaal te verwijderen en vervangen. Het ligt aan de lekkage of u na de opsporing contact moet opnemen met een loodgieter, dakdekker of vochtbestrijder. Informeer hierover bij het lekdetectiebedrijf. Laat het lekkage opsporen maar aan hun over!


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Politie start onderzoek na verdronken kat in Pernis

Pernis - Vandaag deed één van de wijkagenten van Pernis tijdens haar dienst een verontrustende vondst op de Oud...

Drukste ochtendspits sinds begin coronacrisis

Vanochtend had Nederland te maken met de drukste ochtendspits van 2021. Dit meldt Rijkswaterstaat: "Sinds het begin van de...

Rotterdammer en zes handlangers voor de rechter voor verijdelde gijzeling

Dankzij goed en snel politiewerk kon op 8 mei 2018 een gijzeling worden voorkomen bij een Westlands koelbedrijf. Een...

Rotterdammer aangehouden voor opzettelijk veroorzaken ongeval in Roosendaal

Roosendaal, Rotterdam - Een 29-jarige man uit Rotterdam is maandag 27 september aangehouden omdat hij opzettelijk tegen een auto...
- Advertisement -

Politie vindt overleden man na melding van mishandeling aan in Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagochtend 28 september heeft de politie een overleden man aangetroffen in een woning aan de Thomas à...

Man lichtgewond na steekpartij Grote Beer Rotterdam

Rotterdam - Een man is maandagavond lichtgewond geraakt na een steekpartij in een woning aan de Grote Beer in...

Must read

Politie neemt meer geestelijk verzorgers in dienst

Nederland - Het werk bij de politie kan zwaar...

Politie plukt stomdronken automobilist van snelweg A20 Rotterdam-Alexander

Rotterdam - Zaterdagochtend, om ongeveer 11.30 uur, is een...