Advocaat voor erfrechtelijke zaken nodig?

Date:

Deel bericht:

Erfrechtelijke zaken zijn vaak niet leuk om mee bezig te zijn. Meestal betekent dit namelijk dat er een sterfgeval in de familie- of vriendenkring is en dat is natuurlijk erg verdrietig! Het is belangrijk om een advocaat in de armen te nemen als je hulp nodig hebt bij de verdeling van de erfenis. Mocht het juist gaan om het vastleggen van de erfenis, dan kun je ook hiervoor een advocaat nemen. Hij of zij kan advies geven over hoe je de erfenis moet opstellen, zodat er geen verwarring kan ontstaan als het zover is.

Je hoort echt nog vaak dat er ruzies ontstaan als er iemand overleden is… Het is zo zonde om op die manier ruzie te krijgen binnen de familie. Juist bij een sterfgeval heb je familie en je vangnet nodig om te rouwen. Schakel een advocaat voor erfrechtelijke zaken in, deze kan je verder helpen.

- Advertisement -

Wat wordt er in een testament geregeld?

Wat wordt er eigenlijk allemaal in een testament geregeld? Het is een stuk papier met zo onwijs veel gevolgen als dingen niet opgeschreven zijn! De volgende zaken komen aan bod:

  • Benoeming van de erfgenamen
  • Wie is de executeur? Dus wie voert het testament naar wens uit
  • Schenkingen na overlijden
  • Geldigheid van testament

Dit is slechts een kleine greep van wat er in een testament staat! Het is dus handig om dit met een advocaat en notaris goed door te nemen, zodat je problemen achteraf voorkomt.

Meestal gaan de geschillen over de verdeling van de erfenis. Soms zijn familieleden teleurgesteld dat ze niks of slechts een klein deel krijgen. Ze worden jaloers en dat kan nare gevolgen hebben voor de verhoudingen. Sowieso is het handig om alles van tevoren te bespreken met de betrokken partijen. Zo weet iedereen wat ie krijgt of niet krijgt! Dat is het enige wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat er geen ruzies ontstaan. Zorg dat je alles goed doorneemt en duidelijk bent. Liever helemaal duidelijk zijn dat iemand niets krijgt, dan het verzwijgen. Dat kan nog veel meer pijn doen bij diegene.

Waar gaat het soms mis?

Als iemand overlijdt en jij voor de vraag komt te staan of je alles zuiver overneemt, dan moet je er rekening mee houden dat je ook de schulden van de overledene overneemt. Wil je dit wel? Of houd je liever rekening met een inzage in de inboedel en lopende zaken? Beroep je zeker op dit recht om er zeker van te zijn dat je geen nare verrassingen hebt. Een advocaat kan hierbij helpen. Een advocaat zal je hierop wijzen en aangeven wat je het beste kunt eisen.

Het is dus handig om een advocaat te nemen als je de erfenis wil vastleggen en als het testament wil verdelen. Wat zijn je rechten en voor welke dingen kun je beter wel of niet kiezen? Zo wordt de pijn van het verlies in elk geval iets verlicht.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Een boormachine voor elke klus

Stel je voor dat je een klus hebt waarbij je iets moet boren, maar je weet niet welke...

10 Tips voor het Kiezen van de Juiste Rijschool

Het kiezen van de juiste rijschool is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs....

Hoe kom ik van de eetstoornis orthorexia nervosa af?

Orthorexia nervosa is een relatief nieuwe term in de wereld van eetverslavingen en eetstoornissen, maar een probleem dat...

Parkeren bij Rotterdam Airport vergelijken

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar de zon en vertrek je vanaf Rotterdam Airport? Bedenk dan ruim...