maandag, oktober 18, 2021
14.9 C
Rotterdam
maandag 18 oktober 2021
GesponsordAdvocaat voor erfrechtelijke zaken nodig?

Advocaat voor erfrechtelijke zaken nodig?

-

Advocaat voor erfrechtelijke zaken nodig?

Dit betreft een gesponsord artikel

 

- Advertisement -

Erfrechtelijke zaken zijn vaak niet leuk om mee bezig te zijn. Meestal betekent dit namelijk dat er een sterfgeval in de familie- of vriendenkring is en dat is natuurlijk erg verdrietig! Het is belangrijk om een advocaat in de armen te nemen als je hulp nodig hebt bij de verdeling van de erfenis. Mocht het juist gaan om het vastleggen van de erfenis, dan kun je ook hiervoor een advocaat nemen. Hij of zij kan advies geven over hoe je de erfenis moet opstellen, zodat er geen verwarring kan ontstaan als het zover is.

Je hoort echt nog vaak dat er ruzies ontstaan als er iemand overleden is… Het is zo zonde om op die manier ruzie te krijgen binnen de familie. Juist bij een sterfgeval heb je familie en je vangnet nodig om te rouwen. Schakel een advocaat voor erfrechtelijke zaken in, deze kan je verder helpen.

Wat wordt er in een testament geregeld?

Wat wordt er eigenlijk allemaal in een testament geregeld? Het is een stuk papier met zo onwijs veel gevolgen als dingen niet opgeschreven zijn! De volgende zaken komen aan bod:

  • Benoeming van de erfgenamen
  • Wie is de executeur? Dus wie voert het testament naar wens uit
  • Schenkingen na overlijden
  • Geldigheid van testament

Dit is slechts een kleine greep van wat er in een testament staat! Het is dus handig om dit met een advocaat en notaris goed door te nemen, zodat je problemen achteraf voorkomt.

Meestal gaan de geschillen over de verdeling van de erfenis. Soms zijn familieleden teleurgesteld dat ze niks of slechts een klein deel krijgen. Ze worden jaloers en dat kan nare gevolgen hebben voor de verhoudingen. Sowieso is het handig om alles van tevoren te bespreken met de betrokken partijen. Zo weet iedereen wat ie krijgt of niet krijgt! Dat is het enige wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat er geen ruzies ontstaan. Zorg dat je alles goed doorneemt en duidelijk bent. Liever helemaal duidelijk zijn dat iemand niets krijgt, dan het verzwijgen. Dat kan nog veel meer pijn doen bij diegene.

Waar gaat het soms mis?

Als iemand overlijdt en jij voor de vraag komt te staan of je alles zuiver overneemt, dan moet je er rekening mee houden dat je ook de schulden van de overledene overneemt. Wil je dit wel? Of houd je liever rekening met een inzage in de inboedel en lopende zaken? Beroep je zeker op dit recht om er zeker van te zijn dat je geen nare verrassingen hebt. Een advocaat kan hierbij helpen. Een advocaat zal je hierop wijzen en aangeven wat je het beste kunt eisen.

Het is dus handig om een advocaat te nemen als je de erfenis wil vastleggen en als het testament wil verdelen. Wat zijn je rechten en voor welke dingen kun je beter wel of niet kiezen? Zo wordt de pijn van het verlies in elk geval iets verlicht.


Gesponsord
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van Nieuws op Beeld en kan links bevatten die doorverwijzen naar een andere website.


 

Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Laatste nieuws

Poolse vrouw (28) zwaargewond op straat aangetroffen Schieweg Rotterdam

Rotterdam - Een 28-jarige Poolse vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig gewond aangetroffen op de...

Jongen raakt hand kwijt na ongeluk met vuurwerk Veerman Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongen is maandagmiddag door een ongeluk met vuurwerk zijn hand kwijtgeraakt. Het ongeluk gebeurde rond half...

Wederom gewonden zware aanrijding op Laan van Avant-garde Rotterdam

Rotterdam - Twee personen zijn zondagavond rond kwart voor twaalf gewond geraakt nadat zij door een auto op hun...

Meerdere gewonden na zwaar ongeval Slinge Rotterdam

Rotterdam - Bij een ernstig ongeval tussen meerdere voertuigen op de Slinge in Rotterdam Zuidwijk is zondagavond één persoon...
- Advertisement -

Arrestatieteam overmeestert agressieve man in flat Spijkenisse

Spijkenisse - Zondagmiddag 17 oktober heeft een arrestatieteam een agressieve man aangehouden in een woning aan de Grote Beerstraat...

Woningen tijdelijk ontruimd na brand in bakkerij Wolphaertsbocht Rotterdam

Rotterdam - In een bakkerij aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De brand...

Must read

Aanrijding Groene Kruisweg Hoogvliet

HOOGVLIET - Aan de Groene Kruisweg heeft maandagmiddag een...

Vrouw (27) zwaargewond na ongeluk Westzeedijk Rotterdam

Rotterdam - Een 27-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is maandagmiddag...