Een nieuwe schooltas? Hier moet je op letten!

Een goede schooltas kopen is heel erg belangrijk, je moet er immers weer een heel jaar mee vooruit en het liefste heb je ook nog dat de schooltas meerdere jaren mee kan. Een schooltas moet naast functioneel en comfortabel ook een mooie look hebben. Zeker schoolgaande kinderen/ tieners vinden een stoere rugtas erg belangrijk. Maar waar moet je nu allemaal op letten als je een nieuwe rugtas gaat aanschaffen? Dat lees je in deze blog

Kies voor kwaliteit

De eerste en meest belangrijk tip is om niet te bezuinigen op een kwalitatief goede tas. Het klinkt natuurlijk heel erg verleidelijk een goedkope rugtas maar vaak is de stevigheid van een goedkopere tas niet gegarandeerd. Je kunt daarom beter iets meer betalen voor een rugtas die langer mee zal gaan. 

Daarbij, ook de betere merken die wat duurder zijn, komen op bepaalde momenten van het jaar in de aanbieding. De meeste (web)winkels houden er rekening mee wanneer er weer schoolspullen gekocht moeten gaan worden. Ook in het najaar en rond kerst vind je vaak leuke sales aanbiedingen. Zo scoor jij toch een relatief goedkope rugtas met een topkwaliteit. 

Kijk naar de benodigde functie

Als je een tas gaat kopen dan is het belangrijk dat je goed kijkt of de tas voldoet aan de vereiste waarvoor je hem wilt aanschaffen. Bijvoorbeeld, een schooltas moet doen wat het nodig is, jouw boeken vervoeren en daar genoeg ruimte voor hebben en ook draagcomfort bieden. 

Een handtas daarentegen moet juist weer ervoor zorgen dat je met stijl op pad kunt én alles mee kunt nemen zoals je smartphone, je zonnebril, make-up of andere spullen die jij belangrijk vindt. Zoals bijvoorbeeld de Ted baker tas.

Koop dus niet een tas die niet ervoor bedoeld is om te gebruiken als een schooltas. Selecteer daarop als je aan het shoppen bent.

Check het formaat

Heel erg belangrijk is het om een schooltas te kiezen die van een juist formaat is. Een te grote rugzak bijvoorbeeld, zit niet lekker en gaat juist voor overbelasting van de rugspieren zorgen. Zeker met eventuele kinderen die in de groei zijn, is dat niet bevorderlijk voor de groei. Dit kan blessures en pijnklachten veroorzaken.

En je moet ook alle boeken kwijt kunnen in de schooltas, daarom is het belangrijk om een tas te kopen die niet te groot is maar ook zeker niet te klein. 

Kijk daarom ook goed naar het draagcomfort. Moet jouw kind bijvoorbeeld een flink stuk fietsen naar school? Dan komt er heel wat gewicht en weerstand op de rug te staan. 

In het kort samengevat

Een goede schooltas is enorm belangrijk. Niet alleen omdat je wilt dat de tas stevig is maar ook omdat de tas vaak veel gewicht moet kunnen dragen. En comfort is bij een goede schooltas heel erg belangrijk. Daarom moet je ook niet besparen op een kwalitatief goede tas. 

Beter betaal je dus iets meer voor je schooltas en dat je er lang mee kunt doen. Kwaliteit is nu eenmaal erg belangrijk bij de aanschaf van een schooltas.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,283VolgersVolg
- advertentie -