Zakenreis maken naar de Verenigde Staten vanuit Schiphol?

Date:

Deel bericht:

Na een 1.5 jaar durend inreisverbod is het vanaf 8 november voor gevaccineerden weer mogelijk om naar de VS te reizen. De grenzen gaan weer open voor Nederland, EU-landen, Het Verenigd Koninkrijk, China, Brazilië, en nog enkele landen. Zowel in de reisbranche als bij zakenmensen en reizigers wordt dit besluit toegejuicht.

Vaccinatieplicht voor reizigers

- Advertisement -

De vaccinatieplicht geldt voor alle inkomende reizigers die geen Amerikaanse verblijfsvergunning of visa hebben. Verder zijn er enkele uitzonderingen, maar deze zijn zeer beperkt. De meeste Nederlanders die Amerika willen bezoeken, voor een zakenreis of toeristische reis, zullen niet onder eenuitzondering vallen.

Dit heb je nodig om naar Amerika te reizen:

Bewijs van volledige vaccinatie: Je bent volledig gevaccineerd als je minstens 14 dagen voor vertrek je tweede shot hebt gehad (Janssen vaccin uitgezonderd) met een door de VS of WHO goedgekeurd vaccin. Pfizer, Moderna, Janssen en AstraZeneca vallen hier bijvoorbeeld onder.
Negatief testresultaat van een COVID-19 test: testbewijs van een PCR test of een Antigeen Sneltest die maximaal 3 dagen voor vertrek is afgenomen is verplicht.
De testplicht geldt voor iedereen vanaf 2 jaar.
Mensen onder de 18 jaar zijn uitgezonderd van de vaccinatieplicht

Strenge check op luchthaven

Of je aan de verplichtingen voldoet om naar Amerika te reizen wordt al gecheckt in Nederland. Zowel bij het inchecken als bij de gate zal om je bewijs worden gevraagd.

Let op: Digitaal bewijs van vaccinatie en de negatieve coronatest is niet genoeg. In Amerika wordt niet gewerkt met het Europese coronabewijs. Je bent daarom verplicht om je bewijzen uit te printen.

Zakenreis maken naar de Verenigde Staten

Voor een zakenreis en een toeristische reis hebben Nederlanders in principe dezelfde visa nodig, namelijk de ESTA. Voor een kort zakelijk bezoek aan de VS kun je gewoon met deze visa reizen. Let op dat je de ESTA tenminste 72 uur voor vertrek aanvraagt. Soms gaan er namelijk een paar dagen overheen voordat je goedkeuring ontvangt. Voor een langdurig zakelijk bezoek kun je bijvoorbeeld een B-1 visa aanvragen.

Verschil tussen PCR test en Antigeen Sneltest

Een PCR test checkt op moleculair niveau of je bent besmet met het coronavirus. Een Antigeen Sneltest kan alleen COVID-19 vaststellen op basis van antigenen in je neusslijm. Hoewel in Europa onderscheid wordt gemaakt in de geldigheidsduur van deze testen, doet de VS dat niet. Om aan de testplicht te voldoen kun je dus zowel een PCR test of Antigeen Sneltest laten afnemen. Deze mag voor gevaccineerden maximaal 3 dagen voor vertrek zijn afgenomen. Voor ongevaccineerde reizigers, bijvoorbeeld als je onder de 18 bent, dan mag deze test maximaal 1 dag voor vertrek van je vlucht zijn afgenomen.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

4 redenen waarom bergwandelen steeds populairder wordt onder de jongeren

In de afgelopen jaren is bergwandelen steeds populairder geworden onder jong en oud. Het is interessant om te...

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...