Je hebt 6 weken om een andere zorgverzekering te kiezen

Date:

Deel bericht:

Uiterlijk half november moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor het nieuwe jaar publiceren. Vervolgens heb je als consument 6 weken om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Grijp die kans aan en kijk welke zorgverzekering bij je wensen past. Veel mensen denken dat als ze niets doen er ook niets verandert in de voorwaarden van hun verzekering. Helaas is dit niet waar. De looptijd van je verzekering is een jaar en na dat jaar mag je verzekeraar de hoogte van je premie aanpassen en de voorwaarden wijzigen. Wellicht is er ook wat veranderd in je eigen situatie waardoor je huidige verzekering niet meer de best passende verzekering is. Kijk, vergelijk en stap over!

Hoe kies je een zorgverzekering?

- Advertisement -

Met een speciale zorgvergelijker vergelijk je verschillende verzekeringen met elkaar. Een goedkope zorgverzekering hoeft niet slecht te zijn. Zeker als je gezond bent en over het algemeen weinig zorgkosten hebt, is een budgetpolis een prima keuze. Een budgetpolis is een goedkopere variant van een naturapolis. De zorg bij de zorgaanbieder die gecontracteerd is via jouw zorgverzekering wordt vergoed. Bij een reguliere naturapolis zijn vaak wel alle ziekenhuizen aangesloten. Bij een budgetpolis is de keus hierin beperkter. Het percentage aan zorgkosten dat je vergoed krijgt als je naar een ander ziekenhuis gaat, verschilt per zorgverzekering. Een andere optie is een restitutiepolis. Je hebt met deze polis de volledige vrijheid om je eigen zorgaanbieder te kiezen. In sommige gevallen moet je de zorgkosten eerst zelf voorschieten en kan je ze daarna declareren bij je zorgverzekeraar. Kan je niet kiezen? Ga dan voor een combinatiepolis. Deze polis is een combinatie van de natura- en de budgetpolis.

Regelen voor 2022

Wat moet je geregeld hebben voor 2022? Wil je overstappen, zeg dan uiterlijk 31 december je huidige zorgverzekering op. Je hebt vervolgens tot 1 februari de tijd om een keuze te maken. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2022. Heb je je keuze gemaakt, dan sluit je je nieuwe verzekering af en zeg je je oude verzekering op. Je kan ook gebruik maken van de overstapservice. Het opzeggen van je huidige verzekering hoef je dan niet zelf te regelen. Ongeveer 3 weken na het afsluiten van je verzekering kan je je nieuwe verzekeringsbewijs verwachten met je polisinformatie. Regel het vandaag nog!

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Hoe lang gaan kunstplanten mee?

Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze brengen groen in huis zonder dat...

Do’s en don’ts voor de Rotterdamse ondernemer

Als ondernemer in Rotterdam of in de omgeving van deze grote stad wil je natuurlijk dat jouw bedrijf...

Een tas vol mogelijkheden: geschenken die echt impact maken

Met de overvloed aan keuzes is het vinden van een relatiegeschenk gemakkelijker geworden voor bedrijven. Maar hoe vindt...

Zakelijk en privé scheiden; do or don’t?

Met de komst van thuiswerken ervaren steeds meer mensen vrijheid binnen hun baan, toch neemt het aantal burn-outs...