Twee weken celstraf en vijf jaar geen motorrijden voor snelheidsduivels virale video

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, regio – De twee motorrijders die vorig jaar in elf minuten van Breda naar Rotterdam scheurden, krijgen een celstraf opgelegd en mogen ook de komende vijf jaar geen motor besturen.

De motorrijders filmden hun rit en hadden dit online gezet. De beelden gingen al snel viraal en ook de politie merkte de video op. Al snel werd het tweetal, een 25-jarige Rotterdam en 23-jarige Almeerder, opgespoord. Ze werden aangehouden en hun motoren werden in beslag genomen.

- Advertisement -

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vorige maand een gevangenisstraf van één jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast hoorden de verdachten een rijontzegging van drie jaar tegen zich eisen.

Uitspraak
De rechtbank vindt dat de twee snelheidsduivels zich schuldig hebben gemaakt aan extreem rijgedrag, met gevaar voor een dodelijke afloop. De rechter vindt echter niet dat de twee schuldig zijn voor poging tot doodslag, waarvan het OM ze had verdacht.

De rechtbank legde het tweetal een celstraf van twee weken op en mogen de komende vijf jaar geen motorrijden. Doen zij dit toch, dan moeten ze nog twee maanden de cel in en raken ze hun rijbewijs kwijt. De in beslag genomen motoren zijn ze ook kwijt.

- Advertisement -

Gerelateerd