De voordelen van crypto beheerd beleggen

Date:

Deel bericht:

De afgelopen jaren heeft de populariteit van cryptocurrencies een vogelvlucht genomen. Dagelijks komen er nieuwe projecten en cryptomunten op de markt. De afgelopen maanden zit de cryptomarkt in de lift en dat zie je terug in het aantal mensen wat in de cryptomarkt stapt. Maar beleggen in de cryptomarkt brengt risico’s met zich mee. Zo is de markt erg volatiel en kan een munt zomaar 20% stijgen of dalen binnen 24 uur. Beleggen in crypto is dus niet voor iedereen. Maar gelukkig is er een manier waarop je kan profiteren van de potentie van de cryptomarkt terwijl de risico’s minimaal zijn: Crypto beheerd beleggen bij een vermogensbeheerder. De voordelen van crypto beheerd beleggen lees je in dit artikel.

Gedegen onderzoek

- Advertisement -

Wanneer je kiest voor crypto beheerd beleggen dan laat je jouw vermogen beleggen in crypto door een vermogensbeheerder. Het doel van deze vermogensbeheerder is om jouw vermogen te laten groeien, dat is immers het bestaansrecht van de beheerder. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat er altijd gedegen onderzoek wordt gedaan naar de cryptomunten waarin belegd wordt. Dit gebeurt aan de hand van zowel fundamentele analyse als technische analyse. Bij fundamentele analyse wordt er gekeken naar het project achter de cryptomunt. Wat is het doel? Wie zijn de oprichters? Welk probleem lossen ze op? Goede projecten hebben een duidelijk doel wat op termijn in groei moet resulteren. Bij technische analyse worden de prijsgrafieken, het volume en andere zaken onder de loep genomen om te bepalen of een munt groeipotentie heeft, of dat er kans is op een daling.

Actief beheer

Crypto vermogensbeheerder zoals Yieldt kiezen voor actief beheer. Dit betekent dat het ‘mandje’ munten waarin belegd wordt kan variëren. Er kunnen munten toegevoegd en verwijderd worden. Daarnaast betekent actief beheer dat er bij een daling in waarde gekozen kan worden om uit positie te stappen. Dit betekent dat de munten verkocht worden zodat er op een gunstiger moment weer ingestapt kan worden om risico’s te minimaliseren en het vermogen te beschermen. Sommige vermogensbeheerders bieden ook de mogelijkheid om agressiever te laten beleggen. Je kiest er dan bewust voor om meer risico te nemen met jouw vermogen. Dit kan meer potentiële winst opleveren, maar de kans is ook groter dat je verlies zult lijden.

Beleggen in een mandje cryptomunten of actief beheer

Een crypto vermogensbeheerder belegt voor jou in een mandje met cryptomunten of beheert juist actief. Hierdoor worden de risico’s gespreid. Als een munt wegvalt betekent dit niet dat het hele belegde vermogen hierdoor een grote klap krijgt. Dit betekent aan de andere kant dat beheerd beleggen ook geen manier is om snel rijk te worden. Het is wel de manier om je vermogen stabiel en risicomijdend te laten groeien. Als je snel rijk wilt worden is beheerd beleggen misschien niet de juiste manier voor jou.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Premie autoverzekering in Zuid-Holland stijgt 17%

Inwoners van Zuid-Holland betaalden in het eerste halfjaar van 2023 gemiddeld 17 procent meer voor hun autoverzekering. Dit...

Verloren sleutels of inbraak? Ontdek de sleutel tot gemoedsrust!

Iedereen heeft weleens de paniek gevoeld die ontstaat bij het verlies van sleutels of de schok van een...

Digitale strategieën voor nooddiensten: Instagram inzetten bij crisiscommunicatie

In de snel evoluerende digitale wereld is de rol van online marketingbureaus cruciaal geworden, niet alleen voor bedrijven,...

De top 3 trends in app ontwikkeling voor 2023

In 2023 heeft mobiele appontwikkeling echt interessante dingen meegemaakt. Een grote verandering is het gebruik van 5G-netwerken, die...