Jouw woning verduurzamen met slimme raamdecoratie

Er zijn diverse manieren om je woning te verduurzamen. Met vloerisolatie, zolderisolatie en HR+++ glas bijvoorbeeld. Er zijn ook technische mogelijkheden om ieder huis duurzamer te maken. Door energie te besparen, slijtage te voorkomen of te kiezen voor producten van natuurlijke oorsprong bijvoorbeeld. Hoe je thuis de woning kunt verduurzamen met slimme raamdecoratie leggen we uit op deze pagina.

Wat is slimme raamdecoratie?

In een smart home zijn er veel mogelijkheden. Slimme lampen, slimme thermostaten of slimme rookmelders die een signaal naar je smartphone sturen als je van huis bent, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Raamdecoratie van PoweredBlinds is een voorbeeld van slimme gordijnen. Je kunt ze bedienen met een knop, afstandsbediening, een app of slimme luidspreker. Dat is praktisch, leuk en het draagt ook bij aan een duurzame woning. Hier zijn enkele redenen waarom slimme raamdecoratie niet mag ontbreken in jouw duurzame woning.

Minder slijtage aan een slim systeem

Een gordijn sluiten is geen hogere wiskunde natuurlijk. Toch hebben de meeste van ons ooit gestoeid met de koordjes van lamellen of jaloezieën. Mensen zijn nou eenmaal niet zo nauwkeurig als een robot. We trekken iets te hard, te snel of uit balans. Slimme raamdecoratie vervangt onze menselijke onvoorspelbaarheid met een motor die altijd op dezelfde wijze het gordijn in werking stelt. Dit is niet alleen praktisch voor jou als gebruiker, het voorkomt ook onnodige slijtage aan het systeem. Daarmee is slimme raamdecoratie een duurzame oplossing.

Waarom bamboe duurzaam is

Als je wilt kiezen voor duurzame raamdecoratie dan let je niet alleen op de energierekening, je wilt ook een bewuste keuze maken wat betreft materialen. Minder kunststof en meer hout bijvoorbeeld. Bamboe jaloezieën passen uitstekend in een duurzame woning. Niet alleen heeft bamboe een natuurlijke uitstraling, het is ook een hernieuwbare grondstof. Het betreft een sterke plant die snel groeit en daardoor met name in Azië enorm populair is voor een breed scala aan toepassingen. Je kunt nu ook jaloezieën van bamboe bestellen die goed zijn van kwaliteit, er mooi uitzien én duurzaam zijn voor het milieu.

Maak slimme koppelingen

Energiebesparing is een belangrijk aspect van verduurzaming in huis. Met isolatie natuurlijk maar ook bijvoorbeeld met een slimme thermostaat of slimme radiatorknoppen. Zo stook je niet meer dan nodig is en voelt het toch lekker warm in huis. Zo kun je in een smart home de verwarming automatisch wat lager instellen als er niemand thuis is, of juist wat eerder de woning laten opwarmen als je op weg bent naar huis toe. Je kunt met een app de radiatoren in de slaapkamers uitschakelen als je in de huiskamer bent of de badkamer laten voorverwarmen in de ochtend. Je leeft met meer comfort en toch bespaar je energie. Je kunt slimme apparaten aan elkaar koppelen. De verwarming, de lampen en de gordijnen kun je via een centrale app beheren. Zo creëer je diverse scenario’s die je in specifieke situaties kunt activeren.

Slimme raamdecoratie verbruikt nauwelijks stroom. Afhankelijk van het systeem en het gebruik kun je met gemak een half jaar de gordijnen openen en sluiten zonder bij te laden. Het is daarmee een energie efficiënte en duurzame manier om je huis te automatiseren.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,284VolgersVolg
- advertentie -